Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative bizness shopee

23 Desember 2019

Recall Segmen Bloglist Dan Banner

[Recall] Segmen bloglist dan header blog Safirulamar.com masih di buka penyertaan, kepada yang berminat untuk menyertai, boleh mendaftar di sini . Hujung tahun ni ramai yang sibuk menguruskan persekolahan anak, memang tak di nafikan, tak apa bagi yang tidak sempat dan daftar di saat saat akhir..jangan risau syarat penyertaan sangat mudah, dalam kesibukan menguruskan sesi persekolahan akan datang nanti, masih meriah juga penyertaan segmen ini. Boleh lihat dan blogwalking satu persatu senarai peserta di Senarai peserta yang menyertai Segmen Bloglist dan Banner Header.

Insha'Allah akan ada kejutan, demi menghargai rakan rakan bloggers, ada yang pernah menyertai Giveaway sebelum ini, masih menulis dan ada juga rakan rakan bloggers yang baru kenal menyertai buat pertama kali, apa pun terima kasih di ucapkan kerana menyertai.

Ada masa, enam (6) hari lagi sebelum berakhirnya tempoh segmen ini. Terima kasih kerana masih terus menyokong penganjuran aku di edisi kali ini dan yang paling penting, teruskan menulis, seronok menulis di blog sebenarnya, tulis sahaja apa yang terlintas dan kongsi sesuatu yang bermanfaat.

Ramai yang bertanya, takda idea nak menulis, sebenarnya...jika ada minat dalam menulis, insha'allah di permudahkan, dan jawapan kepada persoalan itu, sebenarnya ada di persekitaran kita, kenalah kreatif dan paling penting jangan plagiat (copy paste) penulisan orang lain. Guna ayat sendiri, walaupun ayat tunggang langgang, tapi pembaca faham apa yang hendak di sampaikan 'keep practise make perfect' . Buat dan cari la apa topik pun, pasal kehidupan, pasal diri sendiri, pasal anak anak...hah? Tulis apa yang terlintas di benak. Jom join segmen ..pantas ...! Masih ada masa lagi..! 

Teringat ketika menyiapkan tugasan akhir assignment , pensyarah cakap, buat dalam bahasa inggeris, buat sahaja, yang penting orang faham! grammar salah sedikit takpa, yang penting tukang beri markah tu faham apa yang cuba hendak di sampaikan. Haha 

Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih