Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Thursday, November 24, 2016

Keputusan Review Blog

Salam dan selamat sejahtera semua, untuk sesi segmen review, terlalu ramai yang menyertai, jadi aku review secara berperingkat peringkat. Semua bloggers yang menyertai sudah dapat nombor masing masing kan? Untuk melihat nombor nombor yang mewakili korang yang menyertai, boleh lah lihat di SINI

Bagi yang lain, tunggu untuk sesi review yang seterusnya, aku akan share document dalam page Keputusan Review Blog ini, kepada bloggers yang bernombor 1-7, 8-14, 15-17, 18-20 harap maaf kalau tersilap ayat yang mana boleh menyinggung perasaan korang, aku hanya sekadar memberikan idea dan sekadar ingin membantu dan masih banyak lagi yang aku perlu di pelajari. Apa yang aku tahu dan faham, aku kongsikan bersama melalui segmen ini.

No. Blog Review Document
1-7 MUAT TURUN DI SINI.
8-14 MUAT TURUN DI SINI.
15-17 MUAT TURUN DI SINI.
18-20 MUAT TURUN DI SINI.
21-24 MUAT TURUN DI SINI.
25-30 MUAT TURUN DI SINI.
31-34 MUAT TURUN DI SINI.
35 - 37 (Etuza, Abe Jaq) MUAT TURUN DI SINI.

Bagi blog yang lain, jika telah selesai, aku akan memasukkan document review di table atas. Yang pasti, blog bernombor 1-7, peringkat ke dua 8-14, dan 15-17, 18-20 aku telah follow blog dan seronok membaca dan melihat blog mereka. Jika ada masalah dan ingin bertanya boleh emel saya di safirulamar@gmail.com.

40 comments:

  1. Lahai tak dpt nk download.. Tataw kenapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi review blog saya.. dah dapat baca.. terima kasih juga ulas kekurangan blog sy.. Hehe baru tau apa yg kurang.. Tapi tak pandai nak ejas dah.. Sbb tak berapa ada ilmu dalam SEO ni.. :)

      Delete
    2. Kan saya dah tunjuk tu..ada yg cara mudah..tambah alt dan titlepada image..

      Delete
    3. Blog dah ok..apa lagi nak ubahnyee..hehe

      Delete
  2. Bagi blog 8-35. Belum lagi..peringkat demi peringkat..sbb banyak sngt..hehe

    ReplyDelete
  3. WAH unni peringkt 2 :) No10.. tak sabar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download report review dulu..hehe..mungkin masalah yg sama

      Delete
  4. Asalam Saf..wah sya dah ketinggalan..inshaAllah akan klik lagi ya

    ReplyDelete
  5. adakah blog saya sempat masuk dalam list? terlambat.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok. Saya review..
      Blog dah ok rasanya....power..hee.

      Delete
    2. terima kasih tuan kerana review blog saya. ingatkan dah ketinggalan kapal. terima kasih skali lagi from newbie macam saya

      Delete
  6. Terima kasih sebab dah review wan. markah tu dari belas sekarang dah 50 lebih. thank you banyak2....

    Kalau sudi meh baca entri ni.

    http://rizwanewan.blogspot.my/2016/11/terima-kasih-buat-blogger-safirul-amar.html

    ReplyDelete
  7. Thanks blogger Safirul, hihihi,dah download semua sbb seronok baca ilmu2 pasal blog ni.

    ReplyDelete
  8. Abam Kie no 22. X sabar rasanya nk baca blog review tu. Thanks, Amar...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, terima kasih pada En. Safirul krn buat review ringkas, Insha Allah akan diperbetulkan sikit demi sikit, cuma saya tak berapa pandai nak edit mengedit nie.. dan perlu banyak belajar lagi.. =) apapun terima kasih atas komen en. pada jurnal saya dan saya amat hargainya.. =)

    ReplyDelete
  10. Terima kasih di atas review yang sangat membantu.
    Alahai..saya mmg tengah cari penyelesaian utk masalah penggunaan keyword tu. Dan chatbox tu akan dibuang :)
    Sy jg dah tukar kepada template baru. Blog en Safirul akan dimasukkan ke dalam bloglist saya.

    ReplyDelete
  11. tak boleh download sebab kena block. pakai comp pejabat. adoii..

    ReplyDelete
  12. thanks ! hehe memang membantu :D nanti nak tanya lah ada yang tak faham kihkihkih

    ReplyDelete
  13. terima kasih sebab sudi review blog saya...insya-Allah akan saya baiki lagi kelemahan blog saya =)

    ReplyDelete
  14. terima kasih atas reviewnya. Nampaknya, banyak lagi benda pasal SEO yang saya kena belajar

    ReplyDelete
  15. Thanks a lot for your review. I will make the amendments as suggested by you.

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. Reen punya dah siap di review. Terima kasih sudi review. :D Tentang keyword, memang masih lemah dan sedang belajar untuk memantapkan lagi.

    Untuk alt image, Reen memang letak semua gambar yang Reen ada.

    Untuk alt image, Yang keluar kat data chkme.com.. adalah gambar-gambar yang ada dalam homepage yang memang kalau Reen check, tak nak keluar alt. Tak tahu lah kenapa. Sedangkan sebelum publish entry, alt dan description memang perkara wajib Reen akan letak.

    Kalau download image, baru boleh tengok yang image tu ada alt atau tidak.

    Macam blog http://www.leaazleeya.com/, pun dia menggunakan alt pada setiap image. Cuma semua gambar dekat homepage je tak boleh detect..

    Kenapa agaknya ya. (sambil mengosok dagu)

    Tapi tengok blog ni zero. Cantik je keputusannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, nasihat yang ok, bagi image di homepage, jangan guna kan add Gadget di blog, cuba upload image di photobucket, dan dapatkan script , dan paste di gadget HTML/Javascript, di img reen boleh letak alt dan title, blog saya macam tu saya buat.

      Delete
    2. Disable kan quick edit..gambar pensel tu..di layout blog post.

      Delete
    3. Dah disable.. Tapi.. Sama juga. Masih ada.

      Kena letak menggunakan photobucket.. Reen tak pernah guna photobucket. Heh :)

      Trme ksh.. Nanti reen cuba.

      Delete
    4. ok, cuba buat macam ni

      Pergi dekat template -> edit HTML , cari coding
      remove !

      GAmbar di homepage tu kotak kotak tu depends pada setiap page yang awak post. masuk di setiap page, dan pastikan semua page yang ada gambar ada alt dan title,

      gadget ABOUT US, yang display gambar,..jangan guna.

      Delete
    5. coding...

      http://pastebin.com/YrrpAQ2K

      buang / remove coding ni dalam html.

      Delete
  17. Thanks a million atas reviewnya.
    In Sha Allah Mrs. A akan membuat penambah baikkan seperti yang direview itu :-)

    ReplyDelete
  18. Memang terbaikk. Belajar banyak benda baru dari review nii. Sejujurnya memang tak ambik berat sgt pun pasal seo sebelumni.. hehe. Sekali lagi, terima ksh sifu! :)

    ReplyDelete
  19. dik.. terima kasih sudi review blog kakak.. hee~ nak nanges rasa dapat pujian berbakul bakul.. semoga murah rezeki awak..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum,

    Terima kasih Sifu Safirul atas ulasan at least sedikit sebanyak dapat ilmu so bolehlah up skit blog yang serba kekurangan tu. Terima kasih sekali lagi. :)

    ReplyDelete
  21. Huh terbaik review ni..terima kasih tuan, ada masa nk update pasal ni..

    ReplyDelete
  22. Terima kasih atas reviewnya..
    Sedang berusaha memperbaiki kelemahan yang ditegur..
    OHsem..

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.