banner_blog2020 (3) skytech2020new latihanICT

11 Feb 2020

Kelas Tuisyen Komputer Di Melaka

Salam semua, akhirnya dapat akses akaun youtube yang berusia hampir 10 tahun, tiba tiba dapat ilham membuka menggunakan emel akaun yahoo.com, boleh lah memuat turun video resepi, berkaitan hiburan dan sebagainya. Terkejut jugalah dah ada 270 subscribers dan mendapat hampir 450,000 tontonan, tiada video menarik dikongsikan sebenarnya di dalam akaun youtube ini.

Alang alang dah dapat buka akaun youtube ini, ingat nak buat ICT Courseware seperti asas animasi 2D dan 3D, Pembangunan laman web dan sebagainya. Kandungan (content) dari blog ini, cuma dijadikan di dalam bentuk yang lebih dinamik dan menarik iaitu Video. Baru la seronok nanti proses pembelajaran di Kelas Tuisyen nanti, proses pemahaman manusia ini berbeza beza, kena terima hakikat, sesetengah audien lebih gemar belajar sesuatu melalui video dan ada juga yang gemar belajar sesuatu ilmu dengan membaca teks, contohnya seperti di blog. Video courseware ini juga akan di gunakan semasa di dalam kelas tuisyen komputer di Melaka nanti,  Jadual Kelas Tuisyen Komputer di Melaka boleh di lihat di bawah. Antara subjek yang di ajar di bulan Februari dan Mac ini ialah seperti Microsoft Excel, Powerpoint, Word, 3D, Pembangunan Laman Web, dan Grafik Design, kepada yang berminat mengikut kelas komputer tuisyen ini, boleh daftar segera ya.

Perisian yang boleh digunakan ketika untuk membuat video courseware seperti Macromedia Captivate, Macromedia Authoware, Flash MX 2004, Adobe Premier, Coral Video Studio, Movie Maker dan Powerpoint.

Kelas Tuisyen Komputer di Melaka
Elemen yang perlu ada bagi memastikan video itu berkualiti dan mudah difahami oleh audien, mesti ada lima (5) elemen multimedia seperti Teks, Video, Animasi, Grafik dan terakhir adalah Audio. Kepada pembaca yang membaca artikel ini, jangan lupa subscribe dan like akaun youtube saya ini di SINI . Please, Haha.

Buat masa ini, agak sibuk sedikit dengan jadual aktiviti harian kerana mengajar di Kelas Tuisyen Komputer di Melaka. Kepada yang berminat untuk mengikuti kelas komputer ini, boleh emel di safirulamar@gmail.com atau hubungi saya di talian 016 6474201 untuk mendaftar, masih ada berberapa slot sahaja lagi. Nota dan perisian pembelajaran di sediakan, dan komputer tidak di sediakan,sila bawa peralatan komputer sendiri.


Jadual Kelas Komputer Februari-Mac 2020

No

Subjek

Masa

Yuran

Tempat
1
Microsoft Word 8.30 Malam-10.30 Malam
(Setiap Selasa)
RM 140 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
2
Microsoft Excel 8.30 Malam-10.30 Malam
(Setiap Rabu)
RM 140 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
3
Pembangunan Laman Web & Database 8.30 Malam-10.30 Malam
(Setiap Khamis dan Ahad-Petang)
RM 150 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
4
Animasi Asas 2D& 3D 8.30 Malam-10.30 Malam (Setiap Jumaat) RM 120 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
5
Rekabentuk Grafik 8.30 Malam-10.30 Malam (Setiap Sabtu) RM 150 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
6
Microsoft Powerpoint (Asas, Intermediate, Advanced) 8.30 Malam-10.30 Malam (Setiap Isnin) RM 140 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
7
Penulisan Akademik (Rujukan) Setiap Sabtu
(Malam dan Siang)
RM 50  1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka
8
Pembangunan Video  Setiap Rabu
(Malam dan Siang)
RM 150 (Sebulan) 1.Jasin Bestari
2.Krubong Melaka

Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih