Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, February 23, 2017

Cara Cara Mudah Download Video Dari Youtube

Baru tahu cara yang lebih mudah untuk memuat turun video dari Youtube..sangat mudah dan ringkas dari tutorial yang aku tulis sebelum ini, boleh lihat di sini. Walaubagaimana pun banyak cara nak download video dari youtube, banyak platform boleh di gunakan, samaada menggunakan ytconv, youtube downloader, keepvid.com dan lain lain, terpulang kepada masing masing, kali ini, lagi mudah dan cepat! serius...

Ok mari kita lihat bagaimana cara cara mudah download video dari youtube, bagaimanakah cara caranya ? yang paling utama sekali, perlu lah ada talian internet, kalau tiada internet pun, guna cara apa pun alamatnya tidak akan menjadi lah...

Ok mari kita lihat cara cara mudah download video dari youtube..

1) Buka youtube. 
2) Selepas buka, cari video pilihan anda...
3) Selepas anda dapat video yang anda mahukan, melalui cara ini anda tidak perlu copy & paste alamat url seperti tutorial sebelum ini, anda hanya perlu menambah huruf ss . contoh boleh lihat (gambar a) di bawah.

cara cara mudah download video dari youtube
gambar a

4) https://www.ssyoutube.com/watch?v=V-drGcIJEbE , korang hanya perlu menambah ss sahaja di antara www. ss  youtube ,  anda akan terus di bawah ke tetingkap yang baru iaitu savefrom. selepas tu, hanya perlu pilih format yang anda mahukan seperti MP4 , 3GP atau MP3, kemudian tekan butang download.

Banyak cara boleh di lakukan untuk download video dari youtube, tapi, dalam banyak banyak cara, cara ini yang paling best dan cepat....hehe, jika anda menggunakan versi smartphone mobile pula, sudah pasti alamat url di address bar berbeza, anda akan lihat url seperti, https://m.youtube.com , anda hanya perlu menambah ss selepas m. contoh https://m.ssyoutube.com

Begitulah cara cara mudah download video dari youtube, semoga berjaya dan selamat mencuba....

3 comments:

  1. Memang mudah, lepas ni byaklah movie download untuk anak, hehehehe..

    ReplyDelete
  2. mia guna torch browser je... hihihi..

    - Mia Liana

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.