Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Sunday, June 03, 2012

Terkena

Terkena
Harini aku terkena dengan anak buah sedara (anak sepupu) dengan teka teki yang melampaui batas. kalau korang dapat jawab teka teki ni, korang memang genius la. haha memang tak dapat dinafikan lagi!

Soalan teka teki budak ni,

Okay kalau abang pandai, ada 2 ekor anjing, nama anjing-anjing tersebut ialah L & B (lihat gambar atas), dia nak ke sebuah pulau, tapi kena menyeberang air terlebih dahulu. Anjing B jalan dulu, tapi yang sampai  ke pulau tersebut ialah anjing L, padahal anjing B gerak dahulu , kenapa? kenapa? hahaha.

Apa jawapan dia? haha

6 comments:

  1. salah bro! you always wrong! sikit lagi...

    ReplyDelete
  2. sebab anjing tu l for Langkawi......cepat sikit .....hahahaha

    ReplyDelete
  3. salah? semua salah jemaaaaahhh oiii...
    ini jawapan dia :

    Anjing B = Biasa
    Anjing L = Laut

    Anjing Laut Kan Pandai Berenang. Keh Keh Keh, tule pasal beliau cepat sampai. haha

    ReplyDelete
  4. Kuang asam.....terkena jemah tau munah....hahahahahahah

    ReplyDelete
  5. hahahaha....buekkk -Munah-

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi