Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Sunday, June 03, 2012

Terkena

Terkena
Harini aku terkena dengan anak buah sedara (anak sepupu) dengan teka teki yang melampaui batas. kalau korang dapat jawab teka teki ni, korang memang genius la. haha memang tak dapat dinafikan lagi!

Soalan teka teki budak ni,

Okay kalau abang pandai, ada 2 ekor anjing, nama anjing-anjing tersebut ialah L & B (lihat gambar atas), dia nak ke sebuah pulau, tapi kena menyeberang air terlebih dahulu. Anjing B jalan dulu, tapi yang sampai  ke pulau tersebut ialah anjing L, padahal anjing B gerak dahulu , kenapa? kenapa? hahaha.

Apa jawapan dia? haha

6 comments:

  1. salah bro! you always wrong! sikit lagi...

    ReplyDelete
  2. sebab anjing tu l for Langkawi......cepat sikit .....hahahaha

    ReplyDelete
  3. salah? semua salah jemaaaaahhh oiii...
    ini jawapan dia :

    Anjing B = Biasa
    Anjing L = Laut

    Anjing Laut Kan Pandai Berenang. Keh Keh Keh, tule pasal beliau cepat sampai. haha

    ReplyDelete
  4. Kuang asam.....terkena jemah tau munah....hahahahahahah

    ReplyDelete
  5. hahahaha....buekkk -Munah-

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.