Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Monday, January 12, 2015

Hari pertama Muhammad Qayyum Rayqal ke sekolah

Hari ini 12 Januari 2015, hari pertama Muhammad Qayyum Rayqal ke sekolah, bangun pagi bersemangat katanya nak ke sekolah, jumpa kawan kawan dan cikgu..anak aku ni baru umur 5 tahun, so secara tidak langsung di pra tadika la kan? kena biasa biasa kan dengan suasana pembelajaran di tadika..nanti tahun depan dah senang dan terbiasa dengan suasana tadika dan bila ramai kawan kawan baru di sekeliling kan? kan? jangan sedih sedih, nanti Daddy belikan mainan banyak banyak!! 

Nasib baik tadi tak menangis..tapi muncung je lah..tak tahan! hehe..dah biasa bangun tidur dengan gajet, tak boleh berengang langsung! tapi pagi ni..jumpa kawan kawan baru dan suasana baru...hehe. Mula mula risau gak..yelah tiba tiba dia mengganas atau dikasari oleh bebudak kat situ kan...ermm, aku tengok pun jauh jauh je..tak berani bagi dia nampak..nanti menangis lak...! lagipun cikgu dalam tu pun pandai dan tak menakut nakutkan bebudak...steady! hee

Sabar ye Muhammad Qayyum Rayqal..nanti beritahu daddy..apa yang cikgu ajar tadi! heee



Muhammad Qayyum Rayqal ke sekolah
Muhammad Qayyum Rayqal ke sekolah

18 comments:

  1. Hehehehe. Best tengok kawan-kawan hantar anak ke sekolah. Suka juga tengok gelagat anak-anak kecil ni. Macam-macam ragam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la...ada yang menangis..ada yang happy..ada yang muncccccungggg jee..heee

      Delete
  2. Semangat tu dgr, cikgu cite ape laa tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm..hari pertama ni..sesi perkenalan...tengok tv...suai kenal dan relax2x..heee....tuh tengah blank...tak tahu apa nak buat...haha

      Delete
  3. Hopefully semangat yang sama berkekalan je...hehe

    ReplyDelete
  4. kemain muncung lagi . cari daddy la tu . huhuu

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah sekolah dah..
    Anak saya 5 tahun pun saya dah hntr skolah.
    Tahun ni 6 tahun..hantar tempat sama tapi menangis lagi.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Eh tak la..yang tak pakai..sblh pki songkok tu...
      Nampak tak muncunggg nyee

      Delete
  7. wahh abang dah sekolah dah. moga elok2 aje takde nanges nanti hehe

    ReplyDelete
  8. hahaha..muncungnya tajam dah tu.. apasal?
    kejap
    Qayyum yg mana? yg xpakai songkok ka? asyik tgk muka sipi2 tepi ja.. T__T
    haru juga kalau budak dah start menangis,alamatnya sehari suntuk kena temankan dia kat sekolah..

    ReplyDelete
  9. Anak buah aku yg laki pn sama dah darjah 1 still lg menangis. Padahal nakal tak ingat dunia. Haha. Nasib baik cikgu cun kan.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.