Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

12 Januari 2015

Hari Pertama Qayyum Rayqal Ke Sekolah

Hari ini 12 Januari 2015, Hari Pertama Qayyum Rayqal Ke Sekolah, bangun pagi bersemangat ke sekolah, dapat jumpa kawan kawan dan cikgu comel, Qayyum masa ini baru berumur lima (5) tahun, walaupun pratadika, kena biasa kan dengan suasana pembelajaran di tadika, nanti tahun depan dah senang dan terbiasa dengan suasana tadika, jangan sedih sedih Qayyum, nanti Daddy belikan mainan banyak banyak.  

Nasib baik tadi Qayyum tidak menangis, tapi tarik muncung je lah, dah biasa bangun tidur dengan gajet, memang tak boleh dipisahkan langsung , tapi pagi ni, jumpa kawan kawan baru dan suasana baru, hehe. Mula mula tu risau jugalah, yelah mana tahu tiba tiba dia mengganas atau dikasari oleh bebudak kat situ kan, aku tengok pun dari jauh je, tak berani nak bagi dia ternampak, nanti menangis pula, lagipun cikgu dalam tu pun pandai memujuk dan mengalih perhatian dan yang paling penting dan tak menakut nakutkan bebudak.

Sabar ye Muhammad Qayyum Rayqal, nanti balik rumah, beritahu daddy, apa yang cikgu ajar tadi. Kenalah belajar, kalau tak belajar nanti, macam mana nak jadi bomba. 


Hari Pertama Qayyum Rayqal Ke Sekolah
Muhammad Qayyum Rayqal ke sekolah
Muka masam dan muncung, dalam proses penghadaman dan nanti kalau dah dapat kawan yang serasi, ok la tu, biasalah hari pertama kan, nasib baik tak menangis.

Anda Mungkin Meminati :

18 komentar:

  1. Hehehehe. Best tengok kawan-kawan hantar anak ke sekolah. Suka juga tengok gelagat anak-anak kecil ni. Macam-macam ragam. :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. tuh la...ada yang menangis..ada yang happy..ada yang muncccccungggg jee..heee

      Hapus
  2. Semangat tu dgr, cikgu cite ape laa tu.. hehe

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ermm..hari pertama ni..sesi perkenalan...tengok tv...suai kenal dan relax2x..heee....tuh tengah blank...tak tahu apa nak buat...haha

      Hapus
  3. Hopefully semangat yang sama berkekalan je...hehe

    BalasHapus
  4. kemain muncung lagi . cari daddy la tu . huhuu

    BalasHapus
  5. Alhamdulillah dah sekolah dah..
    Anak saya 5 tahun pun saya dah hntr skolah.
    Tahun ni 6 tahun..hantar tempat sama tapi menangis lagi.

    BalasHapus
  6. Balasan
    1. Eh tak la..yang tak pakai..sblh pki songkok tu...
      Nampak tak muncunggg nyee

      Hapus
  7. wahh abang dah sekolah dah. moga elok2 aje takde nanges nanti hehe

    BalasHapus
  8. hahaha..muncungnya tajam dah tu.. apasal?
    kejap
    Qayyum yg mana? yg xpakai songkok ka? asyik tgk muka sipi2 tepi ja.. T__T
    haru juga kalau budak dah start menangis,alamatnya sehari suntuk kena temankan dia kat sekolah..

    BalasHapus
  9. Anak buah aku yg laki pn sama dah darjah 1 still lg menangis. Padahal nakal tak ingat dunia. Haha. Nasib baik cikgu cun kan.

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih