Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Monday, November 06, 2017

Senarai Nama Jabatan Menara Persekutuan Melaka

Dulu masa awal 90 an, masa aku kecik kecik...bila ikut nenek atau mak ke pejabat kerajaan atau hospital, bila naik lif, mesti ada orang tukang tekan (pekerja) yang mana kerja nya tekan butang nombor je...orang sebut nombor, dia tekan...ermm siap ada kerusi duduk lagi...haha...tapi sekarang ni ? pandai pandai lah korang tekan lif ye...mudah je kan...

Bila naik lif, kadang kadang fobia dan trauma...sebab dua tiga kali, naik lif...lif rosak...memang seram, bila lif rosak, lampu pun terpadam..line HP jangan cakap lah, memang tak dapat langsung....boleh lemas beb...sebab gelap..boleh baca kisah lif di sini

http://www.safirulamar.com/2014/07/lif-yang-sengal.html

Tadi tengahari, aku pergi mesyuarat di tingkat 17, menara persekutuan....dan sempat snap gambar senarai nama jabatan di Menara Persekutuan Melaka, Ayer Keroh Melaka di dalam lif. Haha, just for info je...ada ramai di luar sana yang tak tahu..jadi, kalau korang semua ada urusan di Menara Persekutuan, Ayer Keroh..dan tak tahu agensi / jabatan yang nak di tuju tu di aras mana...boleh lah jadikan senarai yang aku paparkan ini sebagai rujukan, dan prepare dulu...kalau tak prepare nanti mengelabah nak cari...


senarai nama jabatan di Menara Persekutuan
Di Ayer Keroh...MITC, banyak pejabat pejabat kerajaan, dan ada bangunan yang menggunakan nama persekutuan seperti Wisma...Wisma Persekutuan..so, korang jangan lah keliru, Wisma dan Menara...aku pun kadang kadang salah pergi bangunan...hehe...

6 comments:

  1. wah..terima kasih, err..ada kerja kosong tak dekat situ? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti....kalau nak tahu..boleh beli paper Melaka Hari Ini bro

      Delete
    2. ok. tapi paper Melaka Hari Ini payah juga nak jumpa kecuali dekat kawasan-kawasan tertentu
      =)

      Delete
    3. Betul tu....susah nak jumpa paper MHI..Tpi pandangan saya,cara nak dptkan nya..pergi je ke Japerun terdekat..boleh dpt dan baca di situ...japerun memang tempat rakyat mendapatkan info dan segala yg berkaitan

      Delete
    4. kadang segan nak pergi, kadang-kadang cepat habis, staf situ dah ambil dulu =)

      Delete
    5. Dia lepaskan pada kroni dulu kot...hehe

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.