blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

8 Jun 2012

Ekonomi Berasaskan Pengetahuan

Aku menyokong usaha kerajaan negeri dalam memperkasakan K-Ekonomi, Apa itu K-Ekonomi, K itu merujuk pada knowledge, terjadilah Ekonomi berasaskan pengetahuan, Istilah melayu ekonomi berasaskan pengetahuan seterusnya mengalakkan lebih ramai modal insan glokal bertaraf global.

Segala yang melibatkan pengetahuan, boleh menjana pendapatan di sebut K-Ekonomi, contoh lain adalah seperti, anda faham menggunakan adobe photoshop dan mengunakan aplikasi itu untuk menjana pendapatan sampingan, itu la pengertian sebenar bagi Ekonomi berasaskan pengetahuan, itu sebab kena belajar dan terus belajar untuk mendapatkan ilmu pengetahuan. Tanpa ilmu pengetahuan, susah untuk kita teruskan kehidupan yang semakin mencabar ini.


Jana pengetahuan, Bina kekayaan dan Jamin kesejahteraan itulah kata-kata pujangga bos aku, aku tertarik dan mengaplikasikan kata kata itu dan kalau kita faham betul-betul maksud kata-kata tersebut, sangat bermakna dan menguntungkan kita sebenarnya, walaupun kita tak kaya wang ringgit, tapi kita kaya dengan ilmu pengetahuan. Kita tidak perlu berniaga siang dan malam, tidak perlu berpanas terik berpeluh-peluh,  tapi dengan hanya pengetahuan dan sebuah laptop, kita boleh tingkatkan pendapatan ekonomi.


Ekonomi Berasaskan Pengetahuan


Pada 9 Jun 2012 yang lalu, terlibat dalam mengajar anak anak sekolah tamil berkenaan flash animasi dan editing video. 

Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

  1. Knowledge Boleh Jadi Commodity Mcm Jepun Korea Gantikan IP Buat Chip VS Malaysia Dgn Getah & Kelapa Sawit

    BalasHapus
  2. Yes Bos. Knowledge Is Power ! I Agree With you! :)

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih