Betul ke ada pepatah bijak pandai mengatakan, kalau kita nak menyalahkan orang lain dan tunding satu jari dekat orang, 4 jari lagi tunjuk dekat kita? so, kita salahlah kan. Itu kalau kita tunjuk kat orang, tapi kalau, mulut kita perkataan ayat yang kurang ajar dekat orang, padahal orang tersebut tak bersalah pun, macam mana tu? Sila Jangan Kurang Ajar Dengan Orang

Jaga mulut korang, takut apa yang korang cakapkan tu, terpalit kat diri sendiri nanti sampai merana badan nanti, kerana mulut badan binasa.

Jangan Kurang Ajar Dengan Orang
Terlajak perahu boleh undur, terlajak kata, buruk padahnya, berhati hati lah dalam mengeluarkan perkataan. Jangan Kurang Ajar Dengan Orang , kita tidak tahu situasi semasa orang itu.

1 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. Kdg2 tak sedar bila bercakap benda2 yg tak baik. Kena hati 2

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.