blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

18 Jul 2014

Pokok Tumbang

Kejadian semasa aku dalam perjalanan hendak balik rumah, masa kejadian ini, waktu hampir pukul 3.45 pagi, memang lenggang jalan, adalah satu dua kenderaan termasuk aku, sejuk dan hujan masa ni, speed kereta masa ni, dalam 80-110 km/jam, tengah khayal memandu yelah mengantuk kan, mamai, tiba tiba pokok di tepi jalan ni rebah tumbang, fuh gila lah, terkejut aku ah, kereta di hadapan aku tak sempat elak, namun, aku sempat brek.

Jarak aku dengan kereta hadapan, dalam 50 meter je rasanya, dekat juga lah, kalau position berubah, dia belakang aku hadapan, mungkin aku yang kena hempap dengan pokok ini. Syukur Alhamdulillah, Allah pelihara aku dari malapetaka dan musibah. 

Pokok Tumbang

Pokok Tumbang

Nasib baik, dah la hujan lebat, bawa pun takde la laju sangat. Syukur Tuhan melindungi aku.


Bila pokok tumbang, memang terus tutup dan halang jalan, kenalah patah balik ikut jalan jauh, orang dalam kereta hadapan yang kena hempap kereta nya tadi nasib baik tiada apa apa dan selamat. Cuma bonet depan je remuk. Berhati hati semua, kejadian tidak di duga..

Anda Mungkin Meminati :

3 komentar:

  1. MashaAllah Amar sipbek takdak apa jadi kat hang no? tu la musim hujan ni kena double triple hati2 la kan..

    BalasHapus
  2. Anamizu : Tuhla..syukur takde apa2x..double triple :)

    BalasHapus
  3. bahayanye...hati2 selalu ye... :D

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih