Kejadian semasa aku dalam perjalanan hendak balik rumah, masa kejadian ini, waktu hampir pukul 3.45 pagi, memang lenggang jalan, adalah satu dua kenderaan termasuk aku, sejuk dan hujan masa ni, speed kereta masa ni, dalam 80-110 km/jam, tengah khayal memandu yelah mengantuk kan, mamai, tiba tiba pokok di tepi jalan ni rebah tumbang, fuh gila lah, terkejut aku ah, kereta di hadapan aku tak sempat elak, namun, aku sempat brek.

Jarak aku dengan kereta hadapan, dalam 50 meter je rasanya, dekat juga lah, kalau position berubah, dia belakang aku hadapan, mungkin aku yang kena hempap dengan pokok ini. Syukur Alhamdulillah, Allah pelihara aku dari malapetaka dan musibah. 

Pokok Tumbang

Pokok Tumbang

Nasib baik, dah la hujan lebat, bawa pun takde la laju sangat. Syukur Tuhan melindungi aku.


Bila pokok tumbang, memang terus tutup dan halang jalan, kenalah patah balik ikut jalan jauh, orang dalam kereta hadapan yang kena hempap kereta nya tadi nasib baik tiada apa apa dan selamat. Cuma bonet depan je remuk. Berhati hati semua, kejadian tidak di duga..

3 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. MashaAllah Amar sipbek takdak apa jadi kat hang no? tu la musim hujan ni kena double triple hati2 la kan..

    BalasHapus
  2. Anamizu : Tuhla..syukur takde apa2x..double triple :)

    BalasHapus
  3. bahayanye...hati2 selalu ye... :D

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.