Banner blog safirulamar 2020 iklansafirul1

18 Nov 2014

Sekat Nombor Jalan Terbaik

Erm nampak macam kejam, tapi itulah realiti yang berlaku apabila berniaga dengan kawan-kawan ni, bayar nak murah, kualiti nak yang terbaik, macam tak masuk akal, kisahnya ada seorang kawan, suruh buat portal baru siap CMS, online form, payment gateway online, cetak report, daftar domain dan hosting, Erm nak bayar dalam RM1800-RM 2000dua ribu (2k), aku dah biasa tolong ramai member, tapi yang ini memang melampau...! rasa dah tak boleh tahan lagi hati ini, macam nak menangis pun ada, nak gelak pun ada! Bercampur campur lah.. haha

Aku pun ada anak bini, nak bagi makan apa? pasir? sesiapa yang berniaga sikit sebanyak mestilah mahu sedikit untung, dari modal yang di keluarkan, untung tu bukan la sampai boleh beli banglo!! kawan kawan jugalah, bussiness tetap bussiness, tapi jangan la melampau sangat, aku nak bayar gaji budak lagi, kejap kejap member aku ni call dan mesej, minta tolong buat dan selesaikan hal dia, macam mana lagi nak cakap, entahlah di luah mati emak, ditelan mati ayah.

Sekat Nombor Jalan Terbaik

Aku ni jenis yang tak sampai hati, tapi bila fikir keadaan aku sekarang ni yang tak terurus dengan assignment dan job lain lagi, baik aku fokus pada benda yang penting, ermm maaf la beb, aku terpaksa block nombor kau buat sementara, aku tak reti nak menolak, nanti kau merayu rayu, aku yang merana nanti ! pandai-pandai lah cari orang lain untuk 'bantu' kau.

Tapi kalau kau boleh bayar 15 K, jangan kan kata assignment, semuanya aku campak kan di dasar sungai! aku buang !, aku buang assignment sekarang semua benda!! hahaha, tengah pecah kepala ni, baru 100 patah perkataan, lagi 2500-3000 perkataan! haha, tiada idea, dimana kan kucari idea..

Anda Mungkin Meminati :

8 komentar:

  1. Eh...jangan la blok nombor saya...saya jual topup online je, takkan sampai nak blok??heheheheheee

    BalasHapus
    Balasan
    1. Eh tkdela ..ini member pun nombor ..malas nak layan dia...berpada pada lah..org lain cari makan juga

      Hapus
  2. Asalam Safirul, minta maaf jika blog Etuza datang ganggu ya..harap sabar selalu dan anggap mudah nak urus sesuatu perkara ya. Hal jawaban kuis tu boleh di ulasan ya, masih ada waktu hingga 20hb. di email gmail tak keluar skrip jawapan atau, nanti cuba lagi ya..jawapan JM dan Deaan saja yang keluar. Mohn maaf menysahkan. Etuza mohn maaf jika ada masalh timbul ..merumitkan urusan Safirul.Tolong maafkan

    BalasHapus
  3. Teruskan usaha agsiment ya..insha Allah akan selesai..Macam tu ka jika nak baikot..blok no dia hehehe...

    BalasHapus
  4. Subahanallah jawaban kuiz dah ada ..dah Etuza print ya. Nanti tunggu keputusan..ya

    BalasHapus
  5. yezzaaa kalo dah annoyying cenggitu mmg block je makan dia hehe

    BalasHapus
  6. haha. 15k memang tolak tepi semua la ni. tula member2 ni kang kalo kata x boleh, dikatanya kita ni belagak. tapi kalo dah melampo2 mintak nya, block la makan dia

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih