Awak dari mana ya

Berat dan kisah benar, apabila orang sekeliling dah tak tahu beza rakyat negara sendiri, kisah sedih ini bermula, apabila saya hadir di suatu majlis, tiba tiba ada makcik bawang bertanya, awak dari mana ya, dari pakistan ke ? nampak macam orang sana...Hei! saya orang malaysia lah, bukan pakistan! Teruk sangat ke bila ada jambang ni? Sedih tau bila jumpa orang, orang dah tak kenal lagi..lepas tu dah lama sikit baru member tegur dari pakistan ke? Hah??

Ni yang malas aku nak pergi petro pam tuang minyak..kalau aku pakai baju merah kuning atau hijau..mesti orang panggil ambil duit! Macam pakistan ke? Ermm aku rasa macam andy lau..erm kan? erm

4 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. Asalam Safirul. Etuza dah buka email gmail nampaknya tak ada data jawapan Safirul. Beginilah ya..taip saja jawapan di ulasan ya, nanti Etuza save dan print .Etuza tak terbitkan usah risau ya..ada blogger lain yang masukkan jawapan di ulasan tu, mudah dan cepat..cepat2 malam ini juga. nak off line kejap ya..cepat tau

    BalasHapus
  2. http://madey09.blogspot.com/2014/11/arahan-kepada-blogger-safirul-amar-azmi.html
    sila datang baca ya

    BalasHapus
    Balasan
    1. Baik lah baiklah baiklah baiklah baiklah baiklah baiklah...
      Kalau jawapan salah dpt hadiah tak? Esok pagi sy hantar..
      Dapat no 8 ok la..

      Hapus
  3. hehe. kelakar lak sampai camtu sekali dorang berterus terang. tak berlapik sungguh. hehe

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.