Banner blog safirulamar 2020 iklansafirul1

24 Nov 2014

Latihan Photoshop Di Telok Mas Melaka

Latihan Photoshop Di Telok Mas Melaka

Pada 23 November 2014, aku di panggil untuk mengajar subjek photoshop kepada penduduk kampung Telok mas, melaka, masa tak berapa mengizinkan kerana mengikut waktu dari pihak penganjur, maaf tak sempat ajar bahagian yang seterusnya, sebab kebanyakkan peserta takde asas komputer, jadinya pembelajaran menjadi perlahan sedikit. Dari pagi sampai ke petang fokus pada penggunaan tools je, dari teori hingga praktikal! 

Yang diorang suka dan tersengih, masa tiba part manipulate gambar guna healing brush dan clone stamp, impian mereka nak buang jerawat, tahi lalat, dekat muka yang ada sekian lama di wajah mereka!! Haha..


Latihan adobe photoshop di telok mas

Alhamdulillah..peserta sekurang kurangnya faham sedikit walaupun masa singkat berlangsung selama satu hari je hari, takpe sebagai satu pendedahan yang berguna ! Syabas kepada orang telok mas, ada usaha juga menganjurkan program sebegini. Layanan yang diberikan orang kampung memang first class! Terbaik..hidup ketua kampung! Heee

Anda Mungkin Meminati :

4 komentar:

  1. gambar yg fist tu ada gaya YB dapat cenderahati.
    gambar second ada gaya la jadi cikgu. huhu.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hbs..sy tak minat politik..hee ada tokoh ke? Yb perut kan boroi..heee

      Tq HBS..bantu anak anam bangsa utk mendapatkan ilmu
      Aku ni dosa banyak....mungkin dengan cara ini..aku dapat memberi kebaikan kepada anak bangsa dan meyakinkan Tuhan yang aku masih mampu memberi kebaikan...

      Hapus
  2. haha. ni YB rare la perut tak kedepan ;p

    moga ada amal jariah nya. nak ikut kan semua orang banyak dosa.

    BalasHapus
  3. kalo yg mmg xde basic guna komputer terutamanta fotoshop nih mmg slow la nak ngajor nye kikiki

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih