Kalau korang pergi ke Telok Mas melaka, jangan lupa singgah ke nasi beriani batu pahat dekat Alai, melaka, ingat tau, bukan di batu pahat, nama nya nasi beriani batu pahat, tapi di Telok Mas Melaka, haha memang terbaik dan murah pula tu nasi beriani dekat warong ni...

Konsep rekabentuk style warung papan macam dulu dulu, terasa seperti di zaman kesultanan melayu melaka lah! Sambil melihat dayang dayang ke hulu hilir, feeling sambil cuci mata!!...kali ni dah 2 kali aku datang dekat warong ni...menu dia boleh lah, masih boleh makan lagi, berselera juga lah!! makan nasi briyani ni satu yang best nye, kenyang lepas tu mengantuk dan migrain sakit kepala,

Kalau korang pergi ke Telok Mas melaka dan ingin mencari nasi beriani di area situ, boleh la pergi di sini, murah dan sedap. Saya kalau lalu di telok mas mesti singgah, RM 12.00 boleh dapat dua pinggan nasi beriani daging. Memang terbaik dan sedap. Jom makan nasi beriani di telok mas melaka, tak rasa, tak cuba tak tahu.


Sedap dan murah Nasi Beriani Telok Mas Melaka ni, yang aku makan ni (gambar di bawah) ialah nasi briyani daging, harganya hanya RM6.00 sahaja, biasanya kalau makan nasi beriani ni harga nye?? Boleh tahan,  tapi di telok mas ini, harga nya sangat munasabah, jom wei kita ke Nasi Beriani Telok Mas Melaka.

Nasi Beriani Telok Mas Melaka
Nasi Beriani Telok Mas Melaka

Ok la..taknak review Nasi Beriani Telok Mas Melaka panjang panjang, sebab review tak berbayar, haha, kalau berbayar ok la juga!, saja promosi kedai ini, sebab sedap dan murah. Serius.

Kepada semua peminat peminat Nasi Beriani, singgah le ke Nasi Beriani Telok Mas Melaka, orang melaka kata, singgah le hawau kau, memang piau dan terbaik! Dekat warong ni ada satu lorong kecil jalan masuk dekat tepi kedai, ramai awek lalu lalang nak keluar pergi kerja tengok aku masa tengah makan.

9 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. Adik Acik ada je kat Telok Mas tu..tapi tak pernah makan kat situ..patut la banyak kereta kat situ..pasni kalau Acik ke sana, boleh la Acik Hello En.Safirul ye...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Nasi briyani..tuh dkt Alai..kalau nk ketelok mas ...jumpa alai dulu..kalau ikut jalan lama lah...ok..nnti dh smpai melaka..boleh roger..

      Hapus
  2. Wah murahnye..nmpak mcm sdap...nk kene try ni ;)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Murah...tak smpai rm10 siap air ..ns briani daging rm 6.00

      Hapus
  3. dah la murah, wayang free pun ada sekali. kahkahkah. ni pergi makan sorang ke bawak wife sekali? haha

    BalasHapus
    Balasan
    1. Makan sorang...sbb ada kerja dkt area telok mas. Haha

      Hapus
  4. hamboiiii kemain. kalo bawak Mem Besor sekali haaaa baru la kena jaga mata tu ahaha

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.