Banner blog safirulamar 2020 iklansafirul1

6 Jan 2015

Hilangkan kotak grid di microsoft word

Kenapa tiba tiba keluar kotak kotak kecik dalam microsoft word aku ni (lihat gambar 1)? eh eh...macam pelik lak kan? kan? Macam mana nak hilang kan grid ini. Jangan risau, setiap masalah, ada penyelesaiannya. 

Dibawah ini ada tutorial macam mana nak hilangkan kotak kotak grid di microsoft word.


macam mana nak hilangkan kotak kotak grid
gambar 1

1) Langkah langkah nya, pergi ke menu bar di microsoft word dan pergi ke menu VIEW dan anda akan dapati checkbox (kotak) gridlines dan unselect gridlines. (lihat gambar 2)


macam mana nak hilangkan kotak kotak grid
gambar 2

Semoga berjaya dan selamat mencuba!

Anda Mungkin Meminati :

3 komentar:

  1. bagus2 info.. kot2 nanti boleh apply jika ada

    BalasHapus
  2. panik bila selalunya kotak grid tu biasanya xde hehe

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih