Banner blog safirulamar 2020 iklansafirul1

19 Jan 2015

Kisah Semasa Hantar Qayyum Ke Sekolah

Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika, yang si adik sibuk nak ikut dan bangun pagi awal, gosok gigi pun tak, terus masuk dalam kereta, tujuan nak ikut sebab nak kata bye bye pada abang kesayangan dia ni, bukan main sayang lagi kat abang dia yang sorang ni, walaupun si abang selalu tersengaja usik dan sakat dia, 

Bila tiba kat sekolah si abang yang dari tadi nampak cool je dan tersenyum singai dengan adiknya tiba tiba bila dah tiba kat sekolah muka si abang macam nak menangis, si adik lak lagi menambahkan tekanan perasaan pada si abang yang berbunyi seperti 'sabar ye bang, kejap je, kejap je sekolah, nanti abang dapat ramai kawan dan main mainan ye', si abang ermm apa lagi bertambah sedih! 

Ermm, oleh kerana aku dah lambat, aku terus hantar si abang pada cikgu tadika dan terus gerak tanpa menoleh, lagi aku duduk kat situ lagi melalak teresak esak si Muhammad Qayyum Rayqal ni ermm. selesai satu hal! jam dah pukul 8 pagi, nak terus pergi kerja, eh, ada pulak si budak kecik si sofiyyah ni! ermm nak hantar si adik ni lak, sabar je lah, itulah Kisah Semasa Hantar Qayyum Ke Sekolah



Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika
 
Malam ni nak sambut birthday si Sofiyyah Az Zahra, buat kecik kecik je majlis, beli kek dan hadiah, tahun ni, hadiah diorang aku tak sempat nak keluarkan, masih ada dalam kereta dan masa aku nak hantar si sofiyyah ke rumah semula selepas hantar abangnya dia ternampak pula hadiah tu, si budak kecik mata belalang ni tau, nampak je, apa lagi! aku terus bagitahu dia, daddy bagi malam nanti lah! dia diam je..

Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika

Anda Mungkin Meminati :

8 komentar:

  1. happy birthday sofiyyah, moga membesar jadi anak yg baek. inshaALLAH :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. TqVM Auntie Budak Vanilla..., nak eskrimmm vanilla[via Public Phone] - Sofiyyah kata

      Hapus
  2. hahahah ish apsal tak sembunyi hadiah2 tu dalam but kereta dari awal? kan dah rosak surprise plan tuh, sedih betul hahah... btw happy birthday sofiyyah ^^

    BalasHapus
    Balasan
    1. ermm tak sempat ..letak cam tu je..ermm takde maknanya nak suprise..hari2x..diorang minta hadiah... heeee

      Tq Auntie Plain83...[via Public Phone] - Sofiyyah kata

      Hapus
  3. pandai ckp la adiknya....cerdik..

    BalasHapus
  4. hamboih kemain cepat je soffiyah nampak hadiah ek? hehe hepy bday soffiyah! nti kalo ade rezeki acik ana dtg melaka nti acik ana belanja eskrem k hehe

    BalasHapus
  5. alahai..susah nak melayan bebudak yg nangis..hehehe..
    sudahnya dia menangis ke tidak tu?
    lelaki mmg susah nak buat kejutan.. (*yeke..? ) lol

    BalasHapus
  6. Hehe. Saje je kan adik nak menyakat hantar abang pergi school. Gambar hadiah takde ke?
    Happy belated birthday sofiyyah. Moga jadi anak yg solehah :)

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih