blogbanner2020plgnew latihanICT

23 Mar 2015

Latihan Animasi Flash di Bukit Bayan

Pada 19 Mac 2015, JKKK penduduk Kampung bukit Bayan, Melaka telah menganjurkan latihan Animasi Kartun 2D dan menjemput saya untuk memberi taklimat bagi pembelajaran asas animasi, terima kasih kepada penganjur kerana menganjurkan program ilmu seperti ini.

Antara yang diajar semasa latihan ini ialah seperti asas layer, add motion guide, tween motion dan shape, library, scene, timeline, insert keyframe, insert frame dan lain lain lagi. Nampak macam susah, tapi kalau fokus, dan praktis, pasti berjaya. Bulan ni  saya banyak mengajar subjek Animasi, banyak course yang aku tolak sebab kekangan kerja yang lain dan pihak penganjur juga sedang mencari pengajar yang baru.


Latihan Animasi Flash di Bukit Bayan
Latihan Animasi Flash di Bukit Bayan

seronok share ilmu dengan peserta peserta cilik, muda, dewasa dan orang tua. Harta jika dibelanjakan, akan habis, sebaliknya ilmu tidak akan habis jika dibelanjakan.

Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

  1. bestnye eh. teringat masa first time mengadap adobe flash dulu. blur kemain. dah belajar buat shape bergerak pun dah happy gila. :D

    BalasHapus
    Balasan
    1. heee..yelah...yang latihan ni..camtu juga..mereka seronok buat tween motion dan shape,..kereta bergerak! haaa

      Hapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih