blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

29 Nov 2016

Macam Mana Nak Balik Rumah Kalau Begini

Apa lagi yang nak dikatakan, terkejut jadi macam ini, pertama kali kejadian ini berlaku, kenapa la nasib aku jadi begini, macam mana nak balik rumah kalau depan belakang tayar motor hilang? keluar je rumah, nampak motor dalam keadaan macam ni, kepada yang mencuri tayar dan rim motor aku depan belakang tu, langsung tiada pertimbangan dan kasihan.

Kenapa perlu mencuri, kalau tiada duit dan terdesak, tinggalkan nota dan nombor bank, aku boleh bank in kan duit, banyak lagi cara cara bagaimana hendak mendapatkan duit, di luar sana banyak peluang pekerjaan, rajin atau malas sahaja!  kenapa perlu mencuri sampai aniaya aku macam ini?

Macam Mana Nak Balik Rumah

Dah la tayar, rim motor depan belakang kena curi, naik motor ni senang ke mana mana, yela setakat nak beli burger dan rokok, boleh pergi kedai naik motor, mudah, cepat dan ringkas.

Terkejut juga bila terjadi macam ini, terfikir semula, aku ni jenis tak mencuri harta orang, tapi orang mencuri aku punya harta benda. Takpelah, ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku. Mungkin semalam aku hilang tayar dan rim motor, mana tahu esok Tuhan gantikan hadiah yang lebih baik. Doakan kan aku ya semua. amin.

Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

  1. PLAT NUMBER PUN DIA BEDAL, TAKUT PYALAHGUNAA JAK, TAK PASAL2 SAMAN MELAMBUNG!! HUHUHUHUHU.. HALAL KAN JE KAT PENCURI TU.. MOGA DIA CEPAT DIBERI HIDAYAH

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih