Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

26 Desember 2016

Beli San Disk Dual 32G Di Batam Indonesia

San disk dual 32G ini aku beli masa di Batam tempoh hari, memang banyak membantu aku untuk transfer dan menyimpan data yang terlalu banyak di handphone aku, handphone pun dah semakin ok , ringan dan tak selalu hang (jammed), di handphone aku ni, kadang kadang kalau nak delete satu satu gambar, memang payah pening kepala di buatnya, yelah banyak betul,  kena pilih mana yang nak m mana yang tak nak, kesudahannya selepas membeli San disk dual ultra, aku copy semula data / gambar dan video yang ada dalam handphone transfer terus ke dalam san disk usb ini..

Kalau nak cari gambar yang dah transfer tu semula mudah aje, korang boleh cari dalam san disk dual ultra korang mudah bukan boleh transfer gambar sahaja transfer video pun boleh ringan handphone aku lepas ni takdelah keluar warning storage warning la apa la..rimas

San disk dual berkapasiti 32G aku beli masa di batam ni harganya lebih kurang 150,000 Rupiah harganya, kalau di duit ringgit malaysia lebih kurang dalam RM 45..kot? murah tapi bila tengok dekat lazada..peh! Barang yang sama kapasiti yang sama harga around dalam RM 39, haha takpa lah...dah beli kan, nak buat macam mana..

Lebih mudah dan cepat

Sebagai bloggers..aku suggest kan better korang beli san disk dual ultra ni..ada 32G dan 64G...kenapa korang perlu ada device ini? Sebab korang boleh transfer data immediately ke dalam smart phone korang.. Proses memindahkan data dan memasukkan data menjadi lebih mudah dan cepat bila ada San Disk Dual Ultra...

Proses transfer itu menjadi mudah dan cepat, tak perlu lagi nak cari kabel atau wayar, dalam masa transfer tu korang juga boleh gunakan device ni sebagai external backup kepada smartphone korang...

Anda Mungkin Meminati :

3 komentar:

  1. ha'a. memang beli kat lazada lagi murah. last time saya beli lebih kurang RM30 sahaja termasuk delivery. memang puas hati. kadang-kadang saya letak movie anak2 dalam tu. then cucuk kat phone supaya anak2 xbuka youtube.huhu

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih