banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Sunday, July 03, 2016

Gemar Menilai Apa Yang Mereka Lihat

Sudah lumrah sifat manusia, gemar menjatuhkan hukum dan menilai apa yang mereka lihat, tidak pula dia terfikir bagaimana kesusahan dan kepayahan di sebalik tabir kehidupan seseorang? Ada sahaja yang tidak kena di mata mereka mereka ini. 

Manusia manusia begini tidak suka melihat orang lain 'senang' walaupun pada hakikatnya ini semua harta yang di pinjamkan sementara di dunia..tiada apa yang kekal. Jika berharta, dikatanya di perolehi dari hasil yang tidak halal, jika gemuk tubuh badan, di katanya makan duit rasuah, jika kurus dikatanya hisap dadah, jika miskin, dikatanya pula malas bekerja..itu lah manusia yang sentiasa berperasangka buruk. 

Apa yang patut kita lakukan? jauhkan lah diri dari mereka mereka ini sejauh sejauhnya, agar semua hati dapat di jaga dan tidak dilukai.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi