Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Wednesday, October 12, 2016

Kembalikan Suasana Seperti Dahulu

Rindu dengan suasana dulu dulu, tenang sahaja, masyarakat nya gembira walaupun dalam keadaan susah (cukup cukup), masih ada pertimbangan, tidak ada permusuhan, tiada pertandingan / persaingan sesama sendiri dan semua kaum hidup harmoni tanpa ada perbezaan ideologi, fahaman, dan politik, aku sempat jugalah merasakan suasana begini, maklumlah aku kan kanak kanak era 80 an. Pada ketika itu juga tiada gadjet smartphone, dan yang ada hanyalah permainan atau sukan seperti ting ting, konda kondi, hantu galah dan bila tiba waktu petang sahaja, ini lah permainan yang aku main bersama rakan rakan dan sepupu. haha

Bila waktu petang, banyak rancangan kartun dan superhero seperti gaban, flashman, maskman, masked rider dan ultraman di siarkan di televisyen dan ada selingan iklan iklan animasi monyet dan kancil, sang buaya dan lain lain, hehe. Ketika di bangku sekolah rendah, aku banyak menghabiskan masa di rumah arwah atok aku di segamat johor, dan selalu berjalan jalan di pekan jementah dan tangkak, memang terbaik waktu itu. Ermm bertapa rindunya suasana itu, yang pasti dan yang tinggal hanyalah kenangan dan aku tidak akan lupakan kenangan terindah ini sampai bila bila.

Sekali Sekala Begini Pun Seronok

Kusut kepala bila kerja di pejabat tengah berlambak, sana sini orang call, buat programming, design. tiba-tiba nama aku terlibat pula ke kursus team building selama 5 hari di pulau langkawi, dan selepas kursus tersebut, aku kena pergi Kuala Lumpur pula ada kursus 4 hari berkenaan HTML 5 programming and Javascript. Kelam kabut juga la dibuatnya bila kena outstation lama macam ni.

Tapi apa nak buat, arahan telah keluar dan kenalah patuh, 5 hari program rehatkan minda, pada mulanya memang aku nak tolak dan gantikan orang lain dan bila aku jumpa urusetia di pengurusan, alasan mereka, "nak minta aku rehatkan otak dari tekanan kerja, bukan suruh buat apa apa pun, suruh pergi rehat pun tak mahu pergi ke?" semua kos di tanggung. wah..seronoknya..bila fikir semula.

Sekali sekala begini pun seronok juga..boleh dapat ilham di sebalik ketenangan alam, siang malam kerja bagai nak gila seperti esok tiada lagi..yey, nak berenang!! Selamat ni pun aku tak pergi mana mana pun..apa lah salahnya! hehe

Sekali sekala begini pun seronok

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi