blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

24 Okt 2016

Macam Mana Nak Periksa Rekod Penggunaan Touch N Go

Kalau korang ada kena pergi mesyuarat di luar stesen (out station) yang jauh, contohnya melaka - kuala lumpur, johor - kedah, mesti korang lalu lebuhraya (highway) kan ? dan kebiasannya mesti di tol (tunai) korang kena bayar, sama ada tunai gunakan plus tol kad, touch n go atau smart tag? 

Kadang kadang aku terfikir dan hari ini baru terbuka hati nak ambil tahu dan daftar, kalau guna smart tag ataupun touch n go, macam mana nak dapatkan rekod bayaran di tol tol yang kita lalui bagi tujuan membuat tuntutan bayaran ataupun bukti sebagai resit. Kalau guna kad tol tunai yang biasa kita perlu beratur panjang dan lambat, dan melalui kaunter tunai kita boleh mendapatkan resit jika membuat permintaan, minta je kat cashier tol tu kan? tapi bagaimana kalau kita menggunakan kad touch n go ? 

Macam Mana Nak Periksa Rekod Penggunaan Touch N Go ini ? sila layari di SINI


Anda Mungkin Meminati :

9 Okt 2016

Memancing Dapat Merehatkan Minda

Setelah sekian lama kemarau dari mendapat ikan di laut, akhirnya dapat juga ikan senangin semasa memancing semalam, boleh lah daripada takde langsung, rezeki Allah beri, Alhamdulillah, kuat juga sentapan ikan senangin ini. Memancing Dapat Merehatkan Minda

Memancing Dapat Merehatkan Minda

Sebelum ini pernah dapat ikan senangin, lebih kurang, tapi yang bersaiz besar, namanya ikan kurau. Boleh lihat disini. Ok la ni daripada tiada langsung, masak kari atau goreng pun sedap ni. mancing pun sekejap je, saja je nak lepaskan tekanan kerja yang tak pernah habis di pejabat, sekali sekala boleh lah ambil angin laut, dan dalam masa yang sama dapat tengok matahari terbenam dan merasai suasana senja di pantai.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih