blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

9 Nov 2017

Cara Cara Untuk Install Teamviewer

Remote desktop ataupun aplikasi teamviewer merupakan satu cara untuk akses komputer ke komputer yang lain melalui talian internet atau rangkaian wireless. Tambahan lagi, jika sesuatu lokasi itu jauh dan memerlukan masa untuk ke lokasi, jadi penyelesaiannya, dengan cara remote menggunakan teamviewer. Jimat masa, tenaga dan kos. Hanya dapatkan ID dan Password komputer dan selepas itu, anda boleh akses komputer tersebut tanpa perlu ke lokasi sebagai contoh, rumah dan pejabat. Untuk memuat turun remote teamviewer, boleh tekan di SINI

Jadi usah panik apabila menerima arahan perintah berkurung atau kawalan pergerakan, dengan aplikasi Teamviewer anda boleh mengakses komputer di pejabat, hanya perlu mendapatkan ID dan katalaluan sahaja, tapi sebelum mendapatkan id dan password, anda kena install juga teamviewer di komputer yang hendak anda akses itu.

Ok, di bahagian bawah ada Cara Cara Untuk Install Teamviewer , boleh la download, selepas itu install seperti biasa, ikuti langkah satu persatu, dan jika terdapat error, pergi ke installer teamviewer, contoh : TeamViewer_Setup.exe dan right click Run As Administrator. Mari lihat Cara Cara Untuk Install Teamviewer di bawah ini,
 

Cara Cara Untuk Install Teamviewer

Baru baru ini ada problem untuk install teamviewer, keluar error rollback framework , dan selepas right click --pilih Run As Administrator baru lah boleh install dan boleh remote pada bila bila masa.


Cara Untuk Install Teamviewer

Teamviewer ini lebih selamat berbanding dengan remote desktop (default remote), dengan Teamviewer masalah seperti serangan virus pada rangkaian network kurang dan dengan teamviewer boleh akses komputer lain walaupun bukan melalui connection LAN (dalaman), boleh connect ke komputer lain dengan syarat dua dua komputer tersebut perlu ada talian internet dan aplikasi teamviewers versi yang sama, hanya perlu connect menggunakan ID dan Password yang di berikan. Selamat mencuba. harap korang faham Cara Cara Untuk Install Teamviewer.

Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

  1. Bagus ilmu IT..perlu dipelajari ni Saf ..Terima kasih infor

    BalasHapus
  2. kena cuba install benda ni. harap menjadi..

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih