banner-2017-mcj bkecik-skytech susupisangnilofa IKLAN SEWA

Selasa, Februari 06, 2018

Program Mengajar Di Awal Tahun

Tiada apa yang menarik untuk di kongsikan di awal tahun baru 2018 ini, seperti biasa lah, laporan dari program mengajar di bulan januari yang lalu, aku terlibat mengajar dengan dua kelas mengajar iaitu, Kelas Google 3D untuk anak anak dari akademi apa entah (sudah lupa), tapi majoriti anak tamil, dan Microsoft Office Word (Intermediate & Advance). Bagi program Microsoft Word pula, peserta dari Giat Mara, Melaka, kebanyakkannya masih junior first semester, jadi aku lebih memfokuskan pada cara cara penghasilan assignment yang lebih baik..! hehe

program mengajar 2018 emelaka
Google 3Dprogram mengajar 2018 emelaka
Microsoft Word
Sebenarnya nampak macam 'mudah' kan, bila dengar kelas microsoft word..rugi kalau tak masuk kelas ini..terutamanya microsoft word, jangan pandang rendah pada perisian ini, banyak yang boleh di pelajari di dalam kelas ini.....topik yang di ajar tidak terlalu basic....dan sangat berguna untuk di gunakan pada masa hadapan...dan kenalah sentiasa praktis dan amal...baru semakin faham! 

Teringat dulu masa kanak kanak...emak hantar pergi kelas komputer, sebulan RM 400...seminggu sekali.....! Di dalam kelas..cikgu hanya minta praktis menaip dengan hardcopy kertas yang di sediakan..siapa yang siap boleh lah relax..haha, begitu lah kelas berbayar....haha.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi