Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

22 Maret 2018

Jangan Sampai Salah Faham

Takut tengok flyers untuk event besar di negeri melaka, anjuran syarikat penyiaran yang telah bertapak lama, pengisian program nya bagus dan berkonsepkan edutainment , aku sokong, cuma bila terpandang flyers ini, antara artis artis yang di jemput, nama band antaranya yang sertai, adui! cadangan aku, bagus lah di letakkan singkatan sahaja, ada ke letak full name, apa pun apa apa artis sudah okay, bagi aku lah, rata rata peminat setia bagi syarikat penyiaran lama, terdiri daripada orang orang tua atau veteren, cuba kau bayangkan, kalau dia nampak nama band ini ? haha

Apa pun, aku tak salah kan band itu, nama pun band indie...mestilah gila gila! kan ? aku pun dulu main band gak...nama band guna bahasa english, kalau pakai nama melayu, karang takut orang salah faham! haha....


Guna nama english lebih sopan rasanya kot...! haha
Jangan Sampai Salah Faham

Pernah nampak banner majlis kahwin orang di tepi jalan, biasanya akan tertera nama pengantin di banner majlis kahwin, untuk memudahkan orang yang di jemput ke majlis mereka, apa yang aku nampak pada banner tu ialah tertera nama AYAM & LINA .  wow! haha

Kalau iya pun nama samaran yang biasa di panggil ayam, rasa nya tak patut kot..letak di tepi jalan untuk tatapan orang ramai...! apa pula orang cakap! apa pula perasaan keluarga nya, bila anak nya menjadi ayam ? haha

jangan sampai orang salah faham

Berhati hati dalam menulis dan membina design, jangan sampai orang salah faham dengan apa yang cuba nak di sampaikan padahal niat kita baik!


Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih