Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Thursday, July 26, 2018

Bengang Hari Ini

Bengang hari ini apabila masuk je ruang lobi untuk ke kaunter nombor giliran...kena keluar pulang...sebab alasan sistem down tergendala! dalam hati aku nak je cakap dengan petugas kaunter tu...kau ingat aku datang sini semata mata nak tahu kau cakap sistem tergendala ke? bila tanya bila sistem boleh ok seperti biasa? petugas tu kata entah! 

Datang naik motor dari alor gajah ke ayer keroh..lebih kurang 13 KM, dengan panas terik lagi...lepas tu cari parking motor , buka helmet, berjalan ke lobi 100 meter..! tapi...bila tiba ke destinasi, sistem tergendala! peh! bengang aku macam ini....sia sia dan tak berbaloi usaha! penat wei...

Apa pun, sebelum gerak pulang walaupun hampa....sempat juga mengucapkan kata kata cinta pada petugas tu....peduli la nak terasa atau tak...nasihat aku pada mana mana agensi, better publish di website atau SMS pada semua pemegang lesen yang berdaftar, beritahu sistem tengah DOWN...so, takdelah menyusahkan customer...

Tuesday, July 17, 2018

Yang Tersendiri

Bagi kehidupan aku muzik amat menceritakan dan mengimbaukan segala memori yang berlaku pada ketika itu, kadang kadang menyentuh jiwa..bila terdengar lagu lagu kegemaran atau lagu yang di dengar masa kecik kecik...tiba tiba sayu je hati bila mendengar semula....susah kalau ada darah seni ni...haha

Aku membesar dengan lagu lagu dari kumpulan ukays, search, wings, slam itu baru lagu, belum lagi movie...tahun 1992-1994 memang pergi sekolah balik sekolah..dengar lagu seperti Isabela, gadis misteri, nur kasih, harum subur di hati, seribu tahun takkan mungkin....dan yang paling rare kaset aku beli...haha, album KRU oh la la....rindu zaman kaset weh!

Menjadi Penganggur Akhirnya

Salam, hah, dah bersarang rasanya blog ini, dari puasa sampai la habis raya, baru nak update blog, ini pun sebab datang 'angin baik' tiba tiba nak update blog, haha. comfirm terlalu banyak cerita yang hendakdi kongsikan, cuma berita sedih nak beritahu...program percuma ICT telah pun di mansuh kan oleh kerajaan sedia ada kini.... so, dengan sukacitanya aku bergelar penganggur...! puas cuba mempertahankan, tetap program ilmu ini tidak di pandang...! kalau pandang pun sebelah mata je...! Apa pun nak buat macamana..kehendak mereka, alasan nak jimatkan kos....!
Kalau korang nak buat kelas seperti adobe photoshop, web design, blog, web sistem development, 3D Sketchup atau dan sebagainya yang berkaitan....boleh hubungi aku di 016 6474201 , comfirm dapat harga istimewa punya...! Roger , jangan malu malu, kalau malu, diri sendiri yang rugi..! 

Baru selesai buat open house raya kecil kecilan.....sebagai penutup kepada raya kali ini, alhamdulillah ramai yang hadir, terima kasih semua....ada berberapa perkara gembira yang perolehi walaupun bergelar penganggur ketika ini...iaitu.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi