Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative bizness shopee

14 Mei 2018

Misteri Senduk Tiada Di Rembia

Sebuah lagi kisah misteri yang berlaku pada diri aku, berlaku di sebuah medan selera yang terletak di RNR Rembia di kedai nombor 1. Masa tu aku kena mengajar di daerah alor gajah, nama tempatnya brisu, ermm macam tuh lah tapi sebelum ke sana, ingat nak isi perut dulu yang kelaparan yela nak mengajar kan, kena bersemangat dan bertenaga, macam mana student nak faham, kalau perut pengajar, lapar. 

Perut harus di isi, baru otak boleh berfungsi dan berfikir, dengan berbekalkan RM 30.00 di dalam wallet ketika itu kebetulan terlihat medan selera di situ, jadi aku singgah lah sekejap untuk alas perut sebelum mula mengajar nanti. Penganjur dah tak perlu nak kena sediakan makanan untuk pengajar lagi.

Kejadian misteri nya mula menjelma apabila tiada senduk di setiap tray lauk yang di sajikan, ah sudah...! macam mana nak ambil kuah ni, ketika itu bajet tak berapa nak ada, yelah kan RM 30.00 apa lah sangat yang boleh makan, tiba tiba owner kedai datang (makcik tua) diam je, aku tanya dia soalan dia berbunyi cik, mana senduk, saya nak ceduk lauk, dia pun jawab nak ambil apa ? aku jawab lah nak ambil kuah dan bendi sedikit..boleh ?


Anda Mungkin Meminati :

2 Mei 2018

Dunia Semakin Terbalik

Dunia semakin terbalik, manusia begitu taksub menyanjungi ahli politik, menjulang bagai nak rak, sedangkan manusia manusia ini, tidak pula berusaha mendapatkan ilmu malah gemar menyebarkan berita palsu...aku semakin malas untuk berkata kata soal politik, salah tetap salah, benar tetap benar. Berita yang tidak pasti, lebih baik diam..! Tidak ada apa yang perlu di sangkal lagi...tidak usahlah menegakkan benang yang basah...

Pilihan raya bakal tiba...pilihlah calon yang benar benar ikhlas bekerja untuk rakyat, tidak perlu sanjung lebih lebih, cukup lah sekadar menghormati sahaja, sedangkan 'YB' ini di lantik oleh rakyat juga....! kebanyakkannya YB yang menang di kawasan masing masing selepas PRU memang susah untuk bekerjasama dengan rakyat, malah terlalu banyak birokrasi! macam bola kita di buatnya...


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih