Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Monday, February 18, 2019

Membaiki SMS Notification

Di dalam kemeriahan zaman teknologi gadjet dan aplikasi perhubungan sosial seperti we chat, whats app, telegram dan sebagainya, sedarkah kita yang SMS adalah aplikasi / medium paling penting sekali sebenarnya, walaupun telah dilupakan sebab dah terlalu banyak saluran sosial percuma ? kenapa penting ? sebab banyak urusan perniagaan, transaksi melibatkan SMS seperti TAC nombor, verification reset..dan sebagainya.

Menjadi lebih haru biru, bila smartphone canggih kita, tak terima SMS...so, macam mana nak next step urusan pembayaran atau sebagainya ? haha, aku telah lalui perkara ini, di dalam situasi cemas mahu membuat pembayaran, akhirnya tidak berhenti di bahagian verification TAC number, terpaksalah mengambil cara manual, pergi ke CDM machine dan beratur panjang untuk deposit...! 

Macam mana nak membaiki SMS notification ? kena lihat setting di Handphone, biasa nya untuk handphone biasa tiada masalah, yang menjadi masalah bila menggunakan smartphone yang 'canggih' seperti OPPO F9 atau yang seangkatan dengannya, walau bagaimana pun, bagi penguna seperti vivo atau oppo versi F9 kebawah...boleh view term word bagi membaiki masalah SMS ini...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi