banner-2017-mcj outdoor IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, November 13, 2019

Rezeki Tak Pernah Salah Alamat

Rezeki hari ini, biasanya rutin setiap pagi dalam jam 9.00 pagi, menu sarapan aku seperti biasa ialah roti canai kosong, telur separuh masak dan nescafe panas, tiba tiba hari ini mengidam nak makan bihun goreng. 

Aku pun pesan lah (order) macam biasa, entah tiba tiba ada seorang kawan dari (bekas tempat kerja lama), datang , sempat borak sembang dan tanya khabar, masa nak bayar, kawan tu dah bayar kan sekali. Haha...rezeki Allah beri....yelah zaman sekarang, serba serbi kena berjimat cermat wei, yelah kos barang nijam pun mahal. Alhamdulillah , rezeki Allah beri.


Rezeki Allah beri
bihun goreng kedai mek yam

Kadang kadang rezeki tu, bukan datang dalam bentuk wang ringgit, rezeki hadir atau datang dalam bentuk dapat kawan yang baik seperti belanja makan dan tolong menolong, anak anak sihat, di sekolah dan tempat kerja di permudahkan urusan. Bila berurusan orang permudahkan urusan kita.  Itulah dia Rezeki...Terima kasih Allah. Syukur padaMu. Rezeki tak pernah salah alamat.

Lepas belanja tu, aku pun cakap terima kasih sebab belanja , dan cepat cepat jalan, sebab takut ada cerita/sembang lain pula..mana tahu kalau ada bisik bisik ayat berbunyi bagi la job kalau ada haha..tapi aku percaya kawan kawan aku semua baik, bebudi pekerti dan berperikemanusiaan. 

Sampai pejabat, ada rakan beri coklat pula. Alhamdulillah.

Rezeki Allah Beri

1 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi