blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

13 Nov 2019

Rezeki Tak Pernah Salah Alamat

Murah rezeki hari ini, biasanya rutin setiap sarapan pagi sebelum masuk pejabat, menu sarapan seperti biasa ialah roti canai kosong, telur separuh masak dan nescafe panas, tapi tiba tiba hari ini tekak mengidam nak makan bihun goreng. 

Semasa menunggu makanan tiba, tiba tiba ada seorang kawan dari (bekas tempat kerja lama), datang dan sempat jugalah borak sembang dan tanya khabar, dia belanja makan sarapan tadi, rezeki Allah beri, Allah gerak hati rakan tersebut untuk berjumpa di kedai makan yang sama.


Rezeki Allah beri
Kadang kadang rezeki tu, bukan datang dalam bentuk wang ringgit, rezeki hadir atau datang dalam bentuk dapat rakan yang baik seperti belanja makan, tolong menolong, anak anak sihat, di sekolah dan tempat kerja di permudahkan urusan. Bila berurusan pula dengan orang, dipermudahkan urusan kita. Rezeki tak pernah salah alamat. Sampai je di pejabat, rakan pula beri coklat, Alhamdulillah.
Rezeki Allah Beri

Anda Mungkin Meminati :

1 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih