Ok, tiba tiba datang rajin pula nak buat tutorial kembali, tutorial ini ialah Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post yang kita hide kan di timeline facebook. Puas juga cari macam mana cara nya nak re-post semula apa yang kita hide (sembunyi) kan sebelum ini, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu. Ramai juga yang tidak tahu

Kadang kadang, setiap post yang kita posting di facebook tu, menyentuh sensitiviti pembaca yang boleh mengugat keharmonian atau salah faham yang mana boleh membuat rakan rakan terasa hati, bila dah salah faham, mula lah nak kecam mengecam, aduh! nak delete, sayang pula post ini, sebab mungkin banyak komen dan like, ah, mungkin boleh sembunyi kan je buat sementara, lain hari boleh keluarkan semula.

Mari kita lihat Cara cara untuk memaparkan semula hidden post di Facebook. Mudah sahaja caranya. mari lihat cara cara nya di bawah ini,

1) Pertama sekali, macam mana cara nak hide (sembunyikan) posting kita di facebook ? Ok, cara caranya, pergi ke mana mana posting yang korang nak hide tu, (lihat gambar 1A) di bawah.

Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB
Gambar 1A
2) Lihat (Gambar 1A) di atas, pergi di tiga titik (lihat bulatan) tekan sekali , selepas itu, pergi ke hide from timeline .  Posting anda akan di sembunyikan, walau macamana pun, boleh mendapatkan nya semula.

3) Macamana nak dapatkan semula atau apakah cara cara untuk memaparkan semula hidden post di Facebook ? 

4) Cara cara untuk memaparkan semula hidden post ialah (lihat Gambar 1B) di bawah ;

Cara Cara Untuk Papar Hidden Post Di Facebook
Gambar 1B
Pergi ke Activity Log yang berada di bahagian header timeline. Cari Activity Log , dan tekan pada butang tiga titik tu. Korang akan lihat seperti di (Gambar 1C) di bawah ;

Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB
Gambar 1C
Di sebelah kiri menu (lihat Gambar 1C) di atas, cari hidden from timeline dan macam mana Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB ?  Pergi di sebelah globe tu (lihat Gambar 1C) di atas, dan pilih Allowed on timeline.

Sekian, Semoga berjaya semua. Ini lah Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post di Facebook.

1 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. wah boleh cuba ni.

    jemput join contest ni ya tuan =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/11/contest-isi-dialog-di-blog-at.html

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.