banner-2017-mcj outdoor IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Selasa, November 26, 2019

Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB

Ok, tiba tiba datang rajin pula nak buat tutorial kembali, tutorial ini ialah cara cara nak kembali post yang kita hidden kan di timeline facebook. Puas juga cari macam mana cara nya nak re-post semula apa yang kita hide (sembunyi) kan sebelum ini, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu. Ramai juga yang tidak tahu,

Kadang kadang, setiap post yang kita posting di facebook tu, menyentuh sensitiviti pembaca yang boleh mengugat keharmonian dan double meaning yang mana boleh membuat rakan rakan salah faham, bila dah salah faham, mula lah nak kecam mengecam, aduh! nak delete, sayang pula post ini, ah, maybe boleh hide (sembunyi) kan je, lain hari boleh keluarkan semula.

Mari kita lihat Cara cara untuk memaparkan semula hidden post di Facebook. Mudah sahaja caranya. 

1) Pertama sekali, macam mana cara nak hide (sembunyikan) posting kita di facebook ? Ok, cara caranya, pergi ke mana mana posting yang korang nak hide tu, (lihat gambar 1A) di bawah.

Cara Nak Hide Kan Posting di Facebook
Gambar 1A
2) Lihat (Gambar 1A) di atas, pergi di tiga titik (lihat bulatan) tekan sekali , selepas itu, pergi ke hide from timeline .  Posting anda akan di sembunyikan, walau macamana pun, boleh mendapatkan nya semula.

3) Macamana nak dapatkan semula atau apakah cara cara untuk memaparkan semula hidden post di Facebook ? 

4) Cara cara untuk memaparkan semula hidden post ialah (lihat Gambar 1B) di bawah ;

Cara cara untuk memaparkan semula hidden post
Gambar 1B
Pergi ke Activity Log yang berada di bahagian header timeline. Cari Activity Log , dan tekan pada butang tiga titik tu. Korang akan lihat seperti di (Gambar 1C) di bawah ;

Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB
Gambar 1C
Di sebelah kiri menu (lihat Gambar 1C) di atas, cari hidden from timeline dan macam mana Cara Cara Untuk Memaparkan Semula Hidden Post FB ?  Pergi di sebelah globe tu (lihat Gambar 1C) di atas, dan pilih Allowed on timeline.

Sekian, Semoga berjaya  

 

1 komentar:

  1. wah boleh cuba ni.

    jemput join contest ni ya tuan =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/11/contest-isi-dialog-di-blog-at.html

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi