banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

12 Desember 2019

Peraturan Baru Di Rumah

Ermm sudah ada peraturan baru ya di rumah, bila semua dah ada di dalam rumah ,,lepas solat isyak, di larang main gamedan tak boleh pegang smartphone ,begitu lah kata kata si zeref rayyan ni, huhu..kali ini dia tegas, dia kata lagi, kalau di dapati degil, serta merta dia akan bawa ayam kuning mainan dia yang mengengkelkan tu, dia akan picit ayam tu, memang bunyinya lain macam, kalau di picit ulang kali tanpa henti, rasa macam nak humban je ayam tu, dari tingkat atas ke aras bawah, tapi tak boleh, zeref masih ada pistol untuk melindungi ayam dia tu...

Tapi kan,  yang pelik dia boleh pula main tablet phone . Aktiviti aku kena tengok dia main, dan puji dia menang (walaupun dia kalah main game), sejak peraturan ini di mulakan dua hari lepas oleh si budak kecik ni, hidup aku menjadi lebih sistematik, masa tidur pun awal, dan sepi dari gaming! buat sementara. Dari dengar bunyi ayam dia tu, baik aku pura pura tidur, kesudahannya aku tertidur terus sampai la ke pagi, huh suram ...! Alahai


sakat orang guna ayam dia

Lihat muka si Zeref tu, memang real chucky...sesiapa yang pegang handphone...nanti dia bawa ayam kuning dia, bunyikan ayam berkokok dia tu, bunyi dah la macam ayam tercekik tulang....

sakat orang guna ayam dia

Huh, dah macam pengawas sekolah dah ni!, ini cara terakhir, kalau sesiapa yang tak makan saman, melanggar peraturan baru di rumah...dia terus tembak guna pistol! sakit wei pistol nerf ni...alahai anak.

Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih