banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

15 Desember 2019

Santai Di Hujung Minggu

Sejuk betul bumi melaka minggu ini, mendung dan gerimis sahaja..memang terbaik, sesuai suasananya dengan cuti hujung minggu. Seperti biasa, tengah bulan memang dah tak keluar jalan sangat, faham faham sudah lah..haha. Awal bulan dah shopping sakan, tengah bulan termenung.

Kalau di Melaka, setiap kali hujung minggu ( weekends) ramai yang duduk rumah , sebab sesak gila jalan raya, jalan raya kat Melaka ni banyak traffic light, lepas tu tiada jalan by pass atau flyover sangat...kalau jammed, memang berjam jam terkandas atas jalan raya. Orang luar kalau datang Melaka, dia kata bandar traffic light. Haha..sekali sekala boleh la...ambil feel katanya..

Hujung minggu ni , apa aku buat? Haha, duduk rumah, layan game dan anak anak, di sebelah petang goreng keropok lekor, buat cengkodok pisang, dan air nescafe...peh...layan, di kala suasana mendung dan gerimis hujan. Santai santai aja....dapatlah release tension sebab lima hari bekerja. Macam macam hal nak selesai di pejabat...hujung minggu, hari terbaik untuk berehat, rehat kan minda dari penat fizikal dan jiwa...hahaha


santai di hujung minggu
Cengkodok

Selamat berhujung minggu semua...


Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih