banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

9 Januari 2020

Drama Zeref Pagi Ini

Alahai sebelum ni elok je ke sekolah, tiba tiba pagi ni, Zeref Rayyan buat drama pagi, aduh, daddy nak kerja ni, janganlah menangis, tanya dia pagi ni, kenapa Zeref tak nak pergi sekolah, ada masalah ke dengan kawan kawan ? Dia kata takda,  oh lega, yelah tiba tiba taknak pergi sekolah kan, mesti ada masalah ni, tapi selepas aku bisik pada dia, balik nanti daddy belikan gula gula gummy bear, zeref suka kan ? Dia angguk, senyum senyum belalang, erm kenapa belalang ? erm sebab belalang kan comel.

Bulan ni rekod kedatangan aku ke pejabat agak teruk sedikit, haha ala lewat seminit dua je, tak semua hari, cuma di awal awal nak mula persekolahan hari tu ada ribut sedikit, haha, tapi nak buat macam mana kan, anak nak kena urus. Ingat tadi nak ambil emergency leave je, alang alang Zeref pun taknak ke sekolah kan ? hahaha, tapi bila fikir, ada mesyuarat jam 9.30 pagi hari ini, gagahkan juga lah ke pejabat, Keputusannya, daddy kena kerja, zeref kena pergi sekolah, sekali jalan ! 



Zeref tak mahu ke sekolah hari ini

Senang guna motor ke tempat kerja dan hantar anak ke sekolah, boleh selit selit, cepat sampai destinasi, kalau bawa kereta, alamatnya memang tak sampai sampai lah ke pejabat, banyak lampu isyarat, dan ramai orang berstatus pencen, keluar rumah pagi pagi, bawa slow, cool dan relax katanya...

Anda Mungkin Meminati :

6 komentar:

  1. Setakat ni masih awal lg masuk ofis sejak anak² masuk sekolah.. bila masuk awal balik pun awal... tu yg semangat jugak tu nk ke ofis awal... tp budak² ni mmg xleh nk dijangka... kekadang ok mood kekadang x ok.. tp sy selalu pillow talk dgn diorg sebelum tido besok bgn pagi x boleh nangis, itu yg penting.. kalau nangis bkn diorg jer badmood dgn mak mak sekali boleh badmood dan bertukar ke badmom... ahahaha

    BalasHapus
  2. seminggu 2 ni mmg mak ayah work time kelaut sikit kan :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ya memang ke laut...tak tahu nak adjust macam mana lagi...

      Hapus
  3. Melaka jalan jem teruk time pagi

    BalasHapus
    Balasan
    1. Betul tu, lemah badan...banyak traffic light..slow

      Hapus
  4. awal2 ni mmg teruk jemnya kat opis mama pun ramai yg dtg lambat

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih