Banyak Hal Terjadi Di Awal Tahun Baru ini, Antaranya ialah seperti telefon oppo kena air hujan dan rosak, Hardisk Laptop Rosak Pula, langsung tak boleh nak buka, laptop ini memang di gunakan untuk menjalankan aktiviti mengajar dan kerja freelances, keputusannya, kena beli hardisk yang baru, murung jugalah, sebab bahan bahan assignment, nota mengajar di dalam laptop tu semua tidak boleh diselamatkan lagi.

Tahun baru, nafas baru, semangat baru, tapi, pasti ada yang menghalang, agaknya sudah sampai masa nak jahanam kot laptop ni, sudah sampai masa, Hampir 7 tahun guna laptop ini, inshallah, ada rezeki baru tiba untuk lima orang anak aku nanti, Inshaallah.


Tetap dengan misi 2020 iaitu, menulis blog, hendak seribu daya, tak nak seribu dalih, kan? tiada laptop disebabkan Hardisk Laptop Buat Hal, tiada masalah, masih boleh menulis di telefon pintar dengan mengggunakan pelbagai aplikasi, Ada hikmah di sebalik kejadian, semua yang berlaku telah sudah tertulis, terus berdoa, dan minta padaNya supaya diberikan rezeki yang lain dan yang lebih baik, Amin.
Hardisk Laptop Rosak Pula

Permulaan awal tahun yang menyedihkan namun tidak dapat mematahkan semangat yang membara di dalam jiwa ini.

4 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. semoga dipermudahkan urusan =)

    BalasHapus
  2. wow.. 5 anak tu.betul2 produktif tu

    BalasHapus
  3. Alahai kesiannya itulah cabaran Dan cobaan...mama doakan semoga semuanya dipermudahkan ye

    BalasHapus
  4. Bersabarlah... dugaan tu lagipun dah 7 tahun mmg dah tiba masanya tu... tp kan sy dlu pernah try guna apps blogger... kira boleh la nak taip je di hp sblm tido ke tp mmg xde feel... byk typo kekadang gambar x dpt publish.. kekadang post sendiri x dpt view... dkt apps dh publish tgk desktop xde... fed up betul... kena guna pc jugak br ada feel.. sama jugak bloghopping kena baca guna pc jugak puas mata memandang... hari ni terawal sampai ofis boleh la melepak blog org ni... haahaha

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.