Salam, hanya tiga (3) blog sahaja yang menyertai Segmen Blog Review Edisi ke 2 kali ini, kepada bloggers yang tidak sempat untuk menyertai, tidak mengapa, mungkin di segmen edisi yang lain akan datang nanti, lihat artikel berkenaan Segmen Blog Review.

Secara keseluruhan blog yang menyertai segmen kali ini terbaik dan cemerlang, teruskan menulis, pendapat aku, cuma perlu perbaiki kesalahan kesalahan kecil yang biasa wujud pada mana mana blog termasuk lah blog ini, blog ini pun peratusannya rendah juga, penat nak membaiki error ini semua, kena mulakan yang asas (basic) dahulu seperti attribute ALT pada gambar, buang third party widget yang memberi kesan loading time yang serius, seeloknya cari widget yang mesra SEO ataupun jenis HTML5, penulisan dah baik, tapi tiada tempat di dalam enjin carian, template memainkan peranan penting juga, template yang mesra SEO itu satu bonus, selebihnya hanya lakukan perkara asas dalam menempatkan artikel di tempat teratas enjin carian. Berikut di bawah ini, adalah Keputusan Segmen Blog Review Edisi Ke2

Keputusan ulasan adalah berdasarkan dari page speed insights, dan Seo Check di aplikasi google play, boleh cuba muat turun Seo Check di google play, lihat peratusan yang anda perolehi dari semasa ke semasa. Harap maaf jika ada berkecil hati dengan ulasan ini, sama sama kita membaiki blog agar dapat meningkatkan trafik blog masing masing, tiada yang sempurna di dunia ini melainkan Allah Tuhan pencipta alam semesta dan sekian Mahkluk. Ulasan boleh di muat turun di ruangan muat turun di table bawah ini ;
Keputusan Segmen Blog Review Edisi Ke 2

No Blog Ulasan
1 www.mamapipie.com Muat Turun
2 www.nurnilamputra.blogspot.com Muat Turun
3 www.aimisyahirah.com Muat Turun

4 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

  1. Ummi tak sempat nak join lg.. bzz.

    BalasHapus
  2. tahniah kepada yang join =) maaflah tuan,tak sempat nak join..

    BalasHapus
  3. Mama pun perasa loading mama mmg slow melow mama Rasa dari widget top commentorsebb tu mma keluarkan widget tu.. tq Safirul sudi review blog mama

    BalasHapus

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.