blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

9 Mar 2020

Kelas Asas Pembangunan Laman Web

Selesai juga sesi terakhir bagi kelas pembangunan asas membina laman web dan database, dari tidak tahu membina laman web, kini telah boleh membangunkan laman web dan database sendiri, tidak perlu lagi bergantung sepenuhnya kepada vendor, walaupun tiada asas koding, di dalam kelas pembangunan laman web ini, pelajar diajar cara cara membina laman web menggunakan asas HTML, fungsi PHP, dan asas membina database dan sedikit panduan bagaimana nak membina template laman web menggunakan Adobe Photoshop. (Boleh lihat cara cara membina laman web menggunakan adobe photoshop di sini )

Membina laman web, sebenarnya tidak lah terlalu rumit, mudah sahaja jika faham proses (flow) mengikut keperluan sistem, yang penting, laman web mestilah mempunyai kandungan (content) terlebih dahulu. Kalau tiada kandungan bagaimana nak membuat laman web kan? Antara yang di tekankan di dalam kelas ini adalah seperti membina table, mempelajari asas HTML seperti title, body, marquee, form method (input type,radio,checkbox), serta mempelajari fungsi fungsi penting seperti membina borang online termasuk database, mempelajari PHP language (Asas), mempelajari JQuery elemen untuk dimasukkan ke dalam laman web seperti kalendar, tab menu dan sebagainya. Alhamdulillah objektif dan matlamat pelajar berjaya di realisasikan sesuai dengan keperluan organisasi. 


kelas pembangunan asas membina laman web
Private Class Laman Web 
Latihan pembangunan laman web ini masih di buka untuk kemasukan, boleh lihat di sini , untuk pendaftaran kelas latihan komputer. Nota dan installer (perisian) di sediakan. Hanya perlu datang bawa laptop sahaja di pusat tuisyen komputer di Bandar Jasin Bestari dan Krubung (Paya Rumput). 

kelas pembangunan asas membina laman web
Hasil tugasan akhir pelajar
Kelas latihan komputer ini berlansung di Jasin, Melaka, ada dua pusat tuisyen di sediakan, boleh pilih salah satu, jika lokasi latihan di luar Melaka, ada tambahan kos bagi menampung tol dan minyak kenderaan bergantung kepada jarak lokasi sesi pembelajaran nanti. 


Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih