Assalamualaikum, berikut saya sertakan Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram tidak perlu lagi untuk copy link video yang kita hendak seterusnya ke akaun savenet download untuk muat turun atau di mana mana akaun ketiga sebagainya.

Boleh lah dengan pantasnya kita berkongsi di mana mana group whats app yang kita sertai untuk berkongsi video tersebut dengan tujuan untuk memberi inspirasi , pengajaran, pembelajaran ataupun sebaliknya. Namun begitu Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram hanya bagi akaun laman instagram dan teknik tersebut mungkin sentiasa berubah ubah bergantung kepada pembangun aplikasi tersebut, maklumlah dengan kemajuan dan kepantasan teknologi sentiasa berubah sesuai dengan zaman sekarang untuk kekal relevan.

Kadang kadang apa yang kita belajar dan tahu tentang sesuatu perkara sebelum ini sebagai contoh seperti penggunaan facebook ataupun aplikasi yang lain, mungkin tidak relevan untuk di gunakan pada masa kini, kerana sentiasa berubah ubah setting dan interface nya, jadi pening kita di buatnya, namun apa pun, kita kenalah ambil tahu. betul tak?

Berikut di bawah adalah Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram . caranya ialah tekan sekali pada video yang kita mahukan, dan pergi dan tekan ke ikon kapal terbang tu (rujuk gambar di bawah (gambar 1) yang di dalam kotak).

Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram
Gambar 1 

Seterusnya, pergi ke Add reel to your story. (lihat gambar 2 di bawah).

Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram
Gambar 2


Kemudian akan di paparkan paparan seperti di bawah (lihat gambar 3) di bawah, dan pergi ke ikon Save (lihat ikon yang di tandakan kotak di bawah). Tekan Save dan video tersebut akan di proses dan selesai. 

Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram

Selamat mencuba Cara Cara Mudah Untuk Save Video di Instagram . 


Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI UNKNOWN atau Tanpa Nama), tidak akan di luluskan serta akan di auto remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.