Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Tuesday, January 06, 2015

Macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive anda

Arghh..pendrive aku kena virus di saat masa krtikal nak present dengan client! penuh virus dan fail pun hilang..nasib baik ada rujukan macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive di blog aku..haha, untuk lihat boleh tekan SINI

Hanya ikuti langkah langkah seperti yang ditunjukkan, dan dalam masa berberapa saat, pendrive dan maklumat anda berjaya dipaparkan. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan. hehe

Jika maklumat, folder, data dalam pendrive atau hard disk anda hilang atau menjadi shortcut, jangan pula di format, suspended ada virus tu..boleh cuba teknik ini. semoga berjaya dan berhasil!  

18 comments:

  1. tq atas infonya. selalu kena virus shortcut.

    ReplyDelete
  2. selalu kalau shortcurt pakai uitm punye shortcut remover jee hehe

    Err tau tak cane nak remove virus desktop.ini ? dari zaman u virus ni menular. Nak format lappy malas, hadeii nanti kena lagi sebab sekali hard disk dia masuk. damn

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu kalau di UITM okla..guna je software,,erm..
      kalau kena di rumah..? hehe..

      Delete
    2. rasenye dah ramai ade uitm punye shortcut remover tu hehe
      mmg ade dlam lappy je. dlm pendrive pun standby. Kalau tak, menangis wooo kalau assignment hilang.

      ohh Kapersky ehh, in shaa Allah lah haha

      Delete
  3. pernah gak laptop kena virus shortcut nie, tiap kali masukkan pendrive terus semua benda dalam pendrive jadi shorcut. jenuh jugak carik solution kat google. lupa dah cemana boleh okay dulu. hahaha

    uitm shortcut remover memang senang guna kalau guna pendrive. sy bkn bdk uitm pun guna. most of student guna nie sebab cepat. hahaha XD

    ReplyDelete
  4. mjr lah dpt balik maklumat tu.kalo x cmne nk explain kt client

    ReplyDelete
    Replies
    1. comfirm dapat Mila..heeee..
      ala..cuma slide presentation je..hehe tapi alhamdulillah..Tuhan bantu...:)

      Delete
  5. ada yang kata menternak virus pandrive ni kan Saf..kadang tu kalau ada teman nak minta pandrive cucuk ke pc Etuza..heheh Etuza dah mulai risau nak tak nak kena bantu..

    ReplyDelete
  6. kesian Saf..apapun syukran dapat di atasi..tahniah

    ReplyDelete
  7. selalu kena zaman dip dulu..dah time buta ckit bab2 semua ni.. buat la balik asgment tu

    ReplyDelete
  8. kenapa la lambat sangat tahu...dah banyak pendrive Acik format...tak pun buang je...banyak gambar lama2 simpan..sayang sangat

    ReplyDelete
  9. mmg rasa nk gigit je pendrive yg ada virus tu kiki. sipbaik ada step2nye. hehe

    ReplyDelete
  10. kalau shortcut sya ingt dia punya kod.. kalau hilang tak tahu..ke sama ja situasinya.thanks utk tuto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je..code ini membantu seperti diyatakan. ;)

      Delete
  11. ha, inilah yang paling saya cari! hahaha. risau juga dengan fyp thesis. kalau terkena, memang menangis setahun T___T

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.