banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Selasa, Januari 06, 2015

Macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive anda

Arghh..pendrive aku kena virus di saat masa krtikal nak present dengan client! penuh virus dan fail pun hilang..nasib baik ada rujukan macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive di blog aku..haha, untuk lihat boleh tekan SINI

Hanya ikuti langkah langkah seperti yang ditunjukkan, dan dalam masa berberapa saat, pendrive dan maklumat anda berjaya dipaparkan. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan. hehe

Jika maklumat, folder, data dalam pendrive atau hard disk anda hilang atau menjadi shortcut, jangan pula di format, suspended ada virus tu..boleh cuba teknik ini. semoga berjaya dan berhasil!  

18 komentar:

  1. tq atas infonya. selalu kena virus shortcut.

    BalasHapus
  2. selalu kalau shortcurt pakai uitm punye shortcut remover jee hehe

    Err tau tak cane nak remove virus desktop.ini ? dari zaman u virus ni menular. Nak format lappy malas, hadeii nanti kena lagi sebab sekali hard disk dia masuk. damn

    BalasHapus
    Balasan
    1. itu kalau di UITM okla..guna je software,,erm..
      kalau kena di rumah..? hehe..

      Hapus
    2. Subscribe Antivirus Kapersky ...

      Hapus
    3. rasenye dah ramai ade uitm punye shortcut remover tu hehe
      mmg ade dlam lappy je. dlm pendrive pun standby. Kalau tak, menangis wooo kalau assignment hilang.

      ohh Kapersky ehh, in shaa Allah lah haha

      Hapus
  3. pernah gak laptop kena virus shortcut nie, tiap kali masukkan pendrive terus semua benda dalam pendrive jadi shorcut. jenuh jugak carik solution kat google. lupa dah cemana boleh okay dulu. hahaha

    uitm shortcut remover memang senang guna kalau guna pendrive. sy bkn bdk uitm pun guna. most of student guna nie sebab cepat. hahaha XD

    BalasHapus
  4. mjr lah dpt balik maklumat tu.kalo x cmne nk explain kt client

    BalasHapus
    Balasan
    1. comfirm dapat Mila..heeee..
      ala..cuma slide presentation je..hehe tapi alhamdulillah..Tuhan bantu...:)

      Hapus
  5. ada yang kata menternak virus pandrive ni kan Saf..kadang tu kalau ada teman nak minta pandrive cucuk ke pc Etuza..heheh Etuza dah mulai risau nak tak nak kena bantu..

    BalasHapus
  6. kesian Saf..apapun syukran dapat di atasi..tahniah

    BalasHapus
  7. selalu kena zaman dip dulu..dah time buta ckit bab2 semua ni.. buat la balik asgment tu

    BalasHapus
  8. kenapa la lambat sangat tahu...dah banyak pendrive Acik format...tak pun buang je...banyak gambar lama2 simpan..sayang sangat

    BalasHapus
  9. mmg rasa nk gigit je pendrive yg ada virus tu kiki. sipbaik ada step2nye. hehe

    BalasHapus
  10. kalau shortcut sya ingt dia punya kod.. kalau hilang tak tahu..ke sama ja situasinya.thanks utk tuto.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sama je..code ini membantu seperti diyatakan. ;)

      Hapus
  11. ha, inilah yang paling saya cari! hahaha. risau juga dengan fyp thesis. kalau terkena, memang menangis setahun T___T

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi