Pada minggu lepas semasa memancing di pantai, dapatlah seekor anak ikan senangin, comel sedikit berbeza dari saiz yang pernah dapat sebelum ini namun namun tetap syukur alhamdulillah, kalau sudah tertulis, rezeki hari itu setakat saiz itu sahaja, redha sahajalah, boleh baca pasal memancing di artikel sebelum ini. Boleh tekan di SINI

Semua nya sudah tertulis, ingat nak lepaskan semula, tapi bila fikir semula, dah duduk lama bertapa selama enam (6) jam, dapat seekor je masa ni dan hanya ini lah ikan yang aku perolehi, seekor je, haha, boleh lah di jadikan bukti pada isteri nanti. Kalau tak bawa balik bukti, nanti dia kata aku pergi mana mana lah pula nanti, lagi sedih nak menjawab. Ok, boleh jadi kan bahan bukti, ikan senangin ni isi macam ikan gelama, manis dan lebih lembut. Kalau saiz kecil begini, goreng kunyit pun sedap, kalau nak beli kat pasar, duit pun tak berapa nak cukup, hihi.


Wajah Comel Kesayangan Ramai

Comel kan jejaka yang baju kuning gambar di atas tu? Haha, comel kan ikan tu? haha, Apa pun yang penting dapat hasil, daripada tak dapat langsung. bolehlah bawa balik, malam ni boleh goreng, hehe. Ok, sasaran seterusnya ialah ikan pari atau sembilang! Hidup kena ada misi, baru ada hala tuju.

1 Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI atau Tanpa Nama), tidak akan di approve serta akan di remove serta merta oleh pihak penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, Terima Kasih.