banner-2017-mcj biznes shopee IKLAN SEWA Pengedar Shaklee Bangi

23 September 2012

Memancing Memerlukan Kesabaran

Seperti biasa la, setiap hujung minggu aktiviti yang di gemari aku ialah antaranya memancing di laut dan pantai. memang memerlukan kesabaran yang tinggi, penantian kali ini, berbaloi setelah menunggu tujuh-lapan jam akhirnya dapat hasil yang lumayan, tak payah dah beli ikan kat pasar, dah jimat duit. Kalau cuaca dan keadaan air okay, bolehlah dapat ikan gred A,B atau C. Ah, sebenarnya tidak kisah pun, kalau ada rezeki, semua dah tertulis oleh ALLAH s.w.t .

Kalau memancing ni, biasanya kalau pulang ke rumah mesti bawa hasil, walaupun kadang-kadang dapat ikan bersaiz halus atau kecik je. Dah le halus, seekor pula tu. Belum sempat nak release dalam air, atas darat ikan tu dah mati, kena bawa balik juga, untuk di jadikan bahan bukti yang aku pergi memancing. haha Memancing Memerlukan Kesabaran


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih