banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

30 Mei 2015

Makan apam balik sambil layan DVD

Lampu traffic light 198 saat, nombornya nampak macam lama nak menunggu, padahal dalam 3 minit lebih sahaja, yang peliknya, masa aku buka handphone nak tengok whats app, we chat, time tu la kenderaan depan bergerak, begitu juga ketika di mana mana traffic ligh, bila tengok handphone je, kenderaan depan mula bergerak. Kalau buat bodoh je menunggu...bukan main lama lagi!

Begitu juga dengan blog, bila tak menghadap komputer untuk menulis blog, idea mencurah curah datang, bagaikan air terjun yang mencurah curah ke lantai bumi...dan bila aku buka komputer seterusnya blog, aku blank. nak tekan keyboard pun malas...berat dah aku ni. baik aku makan apam balik dan buka DVD konsert faye wong! hai..'BERBULU' lak dengan blog sendiri, kena ubah formasi ni. Benci tapi RINDU! heee

Anda Mungkin Meminati :

25 Mei 2015

Melakukan pengiraan mudah di Microsoft Excel

Untuk melakukan pengiraan secara mudah, anda bolehlah menggunakan microsoft excel, dimana perisian ini di hasilkan khas untuk pengiraan (calculation), table, lejar dan segala galanya yang melibatkan akaun, kewangan dan pengiraan (calculation).

Microsoft word atau lebih dikenali sebagai perisian memproses perkataan (word processor), membenarkan formula pengiraan di dalam excel seperti tambah, tolak, bahagi dan darab dengan menggunapakai simbol dan formula seperti ini (+, -, *, dan /).

Contoh pengiraan dan penggunaan formula/simbol yang dibenarkan didalam excel.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih