banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

28 Desember 2015

Akhirnya berjaya

Akhirnya aku berjaya juga mendaftar google adsense, harap harap membuahkan hasil, dan ini secara tidak langsung membuatkan semangat aku dalam ber-blog kembali berputik..haha, sebenarnya macam dah malas nak ber-blog di sebabkan berberapa faktor dan antaranya masa, tiada idea dan lain lain.

Tiada aktiviti atau tutorial terbaru yang hendak di update barangkali, kalau terlintas idea, terasa nak tulis di blog, bila dah buka blog, lupa apa yang hendak di tulis...alahai

Kalau di ikutkan kriteria yang telah di tetapkan google adsense, blog aku memenuhi kriteria rasanya...tapi apa pun alhamdulillah, syukur pada Tuhan. dah lama mencuba, selalu di reject, maybe sebab declare duduk dekat malaysia kot atau ranking bola malaysia jatuh? tuh yang selalu kena reject je...haha

Aku banyak melihat status peniaga peniaga melayu yang cuba menjenamakan produk mereka di media sosial, dan mungkin dengan bantuan bloggers yang mempunyai kekuatan SEO, boleh membantu dengan ikhlas, seronok bila melihat perniagaan mereka berjaya..

Salah satu produk SDSI yang berjaya aku promosikan adalah seperti salon rambut muslimah dan pop clock lokal tempatan..sekurang kurangnya bila pelanggan membuat carian google, akan sedikit sebanyak memberikan maklumat berguna...

Tidak minta apa apa...cukup lah melihat perniagaan mereka berjaya dan mendapat sambutan..

Anda Mungkin Meminati :

16 Desember 2015

Kita yang membenarkan

Saya pernah mengeluarkan kenyataan di blog ini berkenaan dengan human hack. Sedarkah yang kita sering terdedah dengan kecurian maklumat dan data? setiap hari kita accept friend dan post gambar gambar peribadi dan sebagainya di media sosial, dan sebenarnya dalam diam, semuanya ini berpunca dari kecuaian diri kita sendiri, aku, kau dan kita semua selalu dengar sistem itu ini di cerobohi pihak luar, tapi sebenarnya kita setiap hari 'membenarkan' orang lain mencerobohi privasi diri kita sendiri, dengan hanya melalui media sosial, bertapa mudah kita di manipulate pihak luar!

Kenal pasti rakan rakan kita, hentikan meletakkan gambar peribadi walaupun niat  kita sekadar nak memberitahu atau suka suka dan semua ini untuk tatapan siapa sebenarnya?

Anda Mungkin Meminati :

3 Desember 2015

Ikan kekek mak iloi iloi


Aku dah cakap, jangan ajak aku mancing, kan dah mendapat! alhamdulilllah, dapat ikan pari, susah nak mendaratkan ikan ni, mula mula aku ingat ikan kekek mak iloi iloi, sekali bila dah dekat! baru nampak ikan apa sebenarnya! Alhamdulillah..rezeki! terima kasih ya Tuhan..

Dengan hasil yang aku dapat ni, membuatkan semua orang yang berada di sekeliling aku, tiba tiba macam hilang ingatan, buat buat pekak tuli, buta sekejap dan seolah olah macam takde apa yang terjadi, jangan marah haaaaa! hahaha aku gurau gurau je.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih