Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Saturday, May 30, 2015

Banyak ko punya alasan

Sibuk sangat ke pekerja government ni, selalu bagi alasan tiada masa, busy la, eh banyak betul alasan, jangan cerita tak cukup masa, sekarang ni zaman gadjet, dimana mana boleh melakukan urusan, sebagai contoh reply email, aduan rakyat, kemaskini laman web, kemaskini paperwork, sent softcopy dokumen dan lain lain.

Di smart phones segala galanya tidak mustahil tambahan pula jika ada computer peribadi laptop, untuk makluman, aku ada berurusan dengan sorang kakitangan di satu jabatan ni, aku cuma nak softcopy piagam pelanggan dan borang sahaja,  memang important, benda itu dah wujud, apa salahnya kau buka computer sekejap dan tekan butang sent dekat email pada aku, tak sampai 5 minit pun.

Alasan yang diberikan kalau munasabah tak apa la juga, tapi alasannya, sibuk nak ke festival sungai anjuran kerajaan negeri. penting sangat ke? Orang gomen ni, kalau event turun site sebelum persiapan dan melawat kawasan memang champion, berpuluh puluh kakitangan datang melawat kawasan, bukan buat apa pun, tengok tengok persiapan sebelum event..lepas tu update dekat facebook, sedang menjalankan tugas! Bullshit la…dan selebihnya pergi melantak! yang buat kerja sorang, tumpang sibuk macam bagus berpuluh!

Makan apam balik sambil layan DVD

Lampu traffic light 198 saat, nombornya nampak macam lama nak menunggu, padahal dalam 3 minit lebih sahaja, yang peliknya, masa aku buka handphone nak tengok whats app, we chat, time tu la kenderaan depan bergerak, begitu juga ketika di mana mana traffic ligh, bila tengok handphone je, kenderaan depan mula bergerak. Kalau buat bodoh je menunggu...bukan main lama lagi!

Begitu juga dengan blog, bila tak menghadap komputer untuk menulis blog, idea mencurah curah datang, bagaikan air terjun yang mencurah curah ke lantai bumi...dan bila aku buka komputer seterusnya blog, aku blank. nak tekan keyboard pun malas...berat dah aku ni. baik aku makan apam balik dan buka DVD konsert faye wong! hai..'BERBULU' lak dengan blog sendiri, kena ubah formasi ni. Benci tapi RINDU! heee

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi