banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, Juli 08, 2015

Sama sahaja

Baik pekerja gomen atau pun swasta, sama sahaja. Kalau sebut produktif dan kualiti mungkin atau pasti ada di kalangan kakitangan kerajaan ataupun swasta, produktif lebih merujuk kepada kakitangan swasta di mana mereka based on profit, manakala bagi kakitangan kerajaan, kualiti, effisien dan efektif dalam menjalankan tugas berkaitan perkhidmatan kepada rakyat. 

Ada yang mengeluh dengan sikap pekerja kerajaan yang tidak mesra pengguna dan seperti melepaskan batuk di tangga, mungkin segelintir atau mungkin ramai, dan tidak pula kedengaran sikap bagi pekerja swasta dalam melayani pelanggan.

Jika berdasarkan pengalaman aku bila berhubung dengan kakitangan swasta seperti bank, badan berkanun atau agensi syarikat swasta dan syarikat insuran, bila di hitung kira, di darab bahagi, lebih teruk rasanya services mereka, di pendekkan cerita sama sahaja dengan segelintir kakitangan kerajaan yang hidup segan mati tak mau. Menyusahkan aku! 

Jadinya tidak perlulah membanding-bandingkan siapa yang bagus, siapa yang handal, selagi kita ni namanya MANUSIA, tiada yang sempurna.

Sama sahaja! Yang penting OUTPUT..

Bahaya smartphone

Bahaya smartphone sekarang ni, ada je isu-isu yang cuba di perbesarkan, mengaibkan melalui gambar, menjaja cerita cerita yang tidak sahih kebenarannya dan boleh di katakan sebagai suatu medium mengumpat. Jika tidak di bendung, pasti akan menelingkupkan nilai nilai murni.

Mengaibkan seseorang adalah sifat sifat orang politik, demi memuaskan hati si penyebar walaupun tidak pasti atau benar, asalkan matlamat tercapai.

Langkah yang terbaik, jauhkan lah diri dari manusia yang begini, jangan ambil peduli dan bijak dalam mengawal keadaan. Apa apa pun, smartphone adalah teknologi, yang merosakkan teknologi adalah sikap manusia itu sendiri. berubah lah kepada yang lebih baik, tak guna puasa sekadar menahan lapar dan dahaga, dalam masa yang sama menjaja cerita dan menyebarkan berita yang tidak sahih.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi