banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, Oktober 26, 2015

Pengalaman berharga

Sepanjang hidup aku, aku bermula dengan payah dan bila aku bercakap, bukan bererti aku hidup mewah ketika ini, sama sahaja, kais pagi makan pagi begitulah juga petang mahupun malam, dan banyak pengalaman yang aku dapat, dan dengan pengalaman itulah banyak mengajar aku tentang hidup, menghormati orang, tidak bangga diri, tidak sombong, dan tidak mudah lupa diri, jika hari ini, kita di tendang, di caci, biarkan mereka yang kurang arif tentang kita, yang pasti, kita tersenyum dan terus tersenyum, apa lagi yang mampu membuatkan mereka 'senang' sedangkan mereka tahu hakikatnya.

Aku bercakap atas apa yang aku telah lalui, baik manis, pahit, dan sebagainya, bila aku bercakap bukan semberono suka suka, dan kebenarannya aku telah melalui semua itu, dan menjadi lebih manis apabila di kongsikan kepada mereka yang memerlukan terutamanya ilmu.

Aku percaya di sebalik kesusahan akan muncul sinar kebahagiaan, itu semua sudah tertulis, pedulikan apa orang kata tentang kita, apa yang penting jadilah diri sendiri, di suatu hari pasti ada yang memahami.Pengalaman mengajar kita erti baik buruk kehidupan, percayalah, mengapa kita perlu menjadi seperti orang lain?

Nyaman dan indah permandangan

Pada 26/10/2015 sehingga 28/06/2015 aku ada taklimat pengurusan portal di Bukit Tinggi, Pahang anjuran kementerian perumahan dan kerajaan tempatan! seumur hidup aku la (setakat 30 tahun ni lah), aku belum pernah menjejakkan kaki di sini (bukit tinggi), ternyata tekaan aku tepat dan tidak meleset! 

Sebelum sampai disini, aku sempat membeli air mineral 2 botol besar, roti coklat dan rokok 3 kotak, manalah tahu di sana nanti tiada stock ataupun tiada kedai serbaneka! keras aku nanti! ya, memang betul, ternyata nyaman dan sedikit bosan! walaupun begitu, aku gembira kerana jauh sedikit dari hiruk pikuk kota dan sedikit tenang dengan pelbagai masalah yang menimpa.

Tapi, aku datang sini, bukan pergi melancong ya, ini urusan rasmi kerja! balik nanti kena develop bagi projek portal! takpe lah, bukan senang nak menimba ilmu, sementera ada orang mengajar! aduhai nasib, nasib baik ada manual pengguna (disediakan) ok lah, nak menikmati permandangan di sini,orang kata menyamankan dekat bukit tinggi ni, yang aku nampak monyet dan burung entah apa jenis entah! apa apa pun, bukit tinggi (Pahang) memang berbeza dengan bukit katil (Melaka)! itu sahaja. 

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi