blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

24 Agu 2016

Tidak Banyak Rujukan Di Dalam Setiap Tugasan

Proses menyiapkan tugasan sebenarnya bukan lah merumitkan jika kita faham proses, bermula dari pengumpulan bahan bahan dan memahami struktur dan kriteria tugasan. Tutorial kali ini ialah bagaimana menyediakan draf tugasan (assignment), menyediakan format rujukan dengan pantas.

Tidak ramai pelajar pelajar yang tahu perisian ini, nama perisian ini adalah MENDELEY. Secara ringkasnya mengenai perisian ini, memudahkan kita dalam menyediakan rujukan dan memasukkan bahan bahan seperti jurnal, artikel blog dan sebagainya ke dalam perisian ini.

Kelemahan yang selalu di lakukan oleh pelajar ialah kurang membuat kajian iaitu tidak banyak rujukan di dalam setiap tugasan dan formating APA style tidak betul. Bila kurang rujukan maka risiko plagiat (copypaste) akan timbul dan secara tidak langsung, markah tugasan kurang dan tidak memuaskan.


Anda Mungkin Meminati :

18 Agu 2016

Petua Untuk Memastikan Tepung Melekat

Petua untuk memastikan tepung melekat semasa menggoreng makanan contoh nya seperti sotong atau cendawan, sebelum celur sotong atau cendawan pada tepung, celurkan pada telur dahulu, kemudian tepung.

Oh baru tahu....orang lelaki ni kalau dah tahu memasak, memang dah tak ingat benda lain dah...memang melekat je kat dapur haha..seronok memasak, yang penting bahan cukup..cakap apa sahaja...kalau tak tahu boleh google resepi, hehe.

Ada petua lain untuk pastikan tepung melekat bila menggoreng? saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...

#jangankecamsaya

Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih