banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Sabtu, April 23, 2016

Food Not Bombs

Dulu masa muda mudi sweet 20 an, pernah join underground band, dan dalam masa yang sama pergerakan kami di samping bermain gigs (konsert underground) kami juga melakukan aktiviti food not bombs. Apa itu food not bombs? 

Aku pun tak pasti asal usul food not bombs ni dari mana, apa yang aku tahu, aktiviti food not bombs yang pernah aku lakukan suatu masa dahulu adalah menyediakan, menghulurkan / memberikan makanan kepada orang fakir, ibu tunggal, orang tidak berkemampuan dan gelandangan di kawasan sekeliling. Kami membuat kutipan duit dan membeli barang barang seperti mee goreng, bihun, beras, sayur, garam, polistren bungkus makanan, gula dan lain lain, selepas itu kami masak di jalanan, selepas siap, kami bungkuskan dan beri kepada golongan yang memerlukan seperti yang aku nyatakan di atas.
Niat kami ikhlas dan kami beranggapan semua orang berhak untuk merasai kehidupan yang lebih sempurna dan untuk menamatkan kebuluran secara generalnya. Politik hanya berat sebelah dan orang orang tertentu yang mendapat kebaikan dari politik dan kami menentang sehabis habisnya kerana terdapat diskriminasi.


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi