Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Friday, June 10, 2016

Nasi Kerabu Daging

Sedap juga makan nasi kerabu daging, aku beli di bazar ramadan, takde lauk nak makan dan takde pilihan, kalau dah tekak orang melaka, mesti nak kena asam pedas. Nak ke taknak ke kena cari lauk juga untuk berbuka nanti, pusing punya pusing, ini lah lauk yang macam macam ada di dalamnya, ada cili, ada daging, ada sambal cili, ada telur..ermm boleh lah, rasa manis manis eh..

Aku terasa macam sedap dan mengiurkan sebab ramai orang beratur nak beli dan ada banyak daging. Bolehlah daripada takde langsung nak makan, lepas makan nasi kerabu sakit perut, mungkin perut ni tak kena dengan nasi kerabu, apa apa pun memang terbaik makanan orang utara ni sebenarnya. Yang aku tahu makanan orang utara ni dan terbaik ialah keropok lekor je..hehe

Ermm lepas ni ada satu lagi nak cuba...nasi dagang! entah macam mana lah rasanya kan..sedap ke?

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi